25°C
Mostar 31°C
Tuzla 33°C
Banja Luka 30°C
Bihać 25°C

01.06.2023 / 22:12 Svijet - Colorado

Video: Biden zapeo za vreću od pijeska i pao na bini

Video: Biden zapeo za vreću od pijeska i pao na bini
Foto: Vijesti.ba
Američki predsjednik Joe Biden se spotaknuo i pao nakon što je podijelio posljednju diplomu na svečanosti dodjele diploma na Akademiji američkih zračnih snaga u Coloradu.

Ustao se uz pomoć troje ljudi i zatim vratio na mjesto gdje je sjedio.

U trenutku kad je ustao, Biden je pokazivao nešto iza sebe, vjerovatno ono na šta se spotaknuo, piše Reuters.Direktor komunikacija Bijele kuće Ben LaBolt potvrdio je na Twitteru da je Biden dobro. "Na pozornici je bila vreća s pijeskom", objasnio je LaBolt.

Pad je uslijedio nakon što je Biden održao uvodni govor publici koja je mahala zastavama, u kojem je upozorio primatelje diplome da će stupiti u službu u sve nestabilnijem svijetu, navodeći izazove iz Rusije i Kine.

Biden se natječe za reizbor 2024. Liječnici su ga proglasili zdravim i sposobnim za dužnost nakon fizičkog pregleda u februaru. Međutim, ovo nije prvi pad aktuelnog američkog predsjednika u posljednje vrijeme. Tako je prošle godine pao s bicikla dok je pokušavao sići s njega. Posrnuo je i u februaru ove godine dok se penjao stepenicama aviona na odlasku iz Varšave.(Vijesti.ba)

Izdvajamo