7°C
Mostar 13°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 11°C
Bihać 10°C

03.06.2023 / 19:37 Fudbal - Potvrđen odlazak

PSG se zvanično oprostio od Lionela Messija!

PSG se zvanično oprostio od Lionela Messija!
Foto: AFP
Lionel Messi u subotu će odigrati posljednju utakmicu za PSG. Nakon što je to danas potvrdio trener Parižana Christophe Galtier, vijest je postala zvanična.

PSG je na svojim zvaničnim stranicama zahvalio na svemu što je Argentinac dao klubu s Parka prinčeva u posljednje dvije sezone. Messi je za PSG odigrao 74 utakmice i zabio 32 gola uz 35 asistencija. Dvaput je bio prvak Francuske, ali nije uspio osvojiti Ligu prvaka.



Messi će u sljedećih nekoliko sati donijeti odluku u kojem klubu će nastaviti karijeru, a tu odluku objavit će za nekoliko dana, tvrdi katalonski Sport.

"Ne želi da se od njegovog prelaska u novi klub napravi sapunica. Želi to što prije riješiti i odluka je na pomolu", pišu Katalonci, koji na naslovnici današnjeg izdanja donose vijest da 35-godišnji Messi ima četiri ponude.

Saudijski Al Hilal mu nudi najveći ugovor u historiji, navodno 1.2 milijarde eura za dvije sezone. Želi ga dovesti i David Beckham u Inter iz Miamija, a ima ponude i PSG-a te svog bivšeg kluba Barcelone.

"Šanse su u ovom trenutku ovakve: Al Hilal 40 posto, Inter Miami 40 posto, Barcelona 15 posto ... On bi najviše volio vratiti se u Barcelonu, ali je to finansijski najlošija ponuda."


(Vijesti.ba)

Izdvajamo