28°C
Mostar 34°C
Tuzla 36°C
Banja Luka 33°C
Bihać 27°C

03.06.2023 / 20:26 Politika - Šef bh. diplomatije

Konaković čestitao Erdoganu na novom mandatu

Konaković čestitao Erdoganu na novom mandatu
Foto: FENA
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković čestitao je turskom predsjedniku Recepu Tayyipu Erdoganu povodom polaganja zakletve za treći mandat predsjednika Turske.

"Iskrene čestitke predsjedniku Republike Turske Recepu Tayyipu Erdoganu na novom mandatu. Uvjeren sam da ćemo dobre odnose naših zemalja dodatno jačati i iskoristiti sve šanse i potencijale koji su pred nama", piše u u poruci Konakovića objavljenoj na Twitteru.Erdogan je danas položio zakletvu za svoj treći mandat predsjednika Turske, i drugi nakon prelaska zemlje na predsjednički sistem upravljanja, na svečanoj sjednici Velike narodne skupštine Republike Turske. Erdogan je prvi put na funkciju predsjednika države izabran na izborima 2014. godine, a ujedno i je i prvi direktno birani predsjednik te zemlje.

U drugom krugu predsjedničkih izbora pobijedio je sa 52,18 posto glasova, dok je opozicioni kandidat Kemal Kilicdaroglu osvojio 47,82 posto, pokazali su konačni rezultati koje je objavila Vrhovna izborna komisija Turske.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo