10°C
Mostar 12°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 15°C
Bihać 10°C

04.06.2023 / 17:15 Fudbal - Husić nema podršku

Održan sastanak UG 'Prijatelji FK Sloboda' i rukovodstva kluba

Održan sastanak UG 'Prijatelji FK Sloboda' i rukovodstva kluba
Foto: UG "Prijatelji FK Sloboda"

Predstavnici i članovi Udruženja građana "Prijatelji FK Sloboda" održali su tematski sastanak sa vlasnicima upravljačkih prava u Fudbalskom klubu Sloboda, odnosno članovima Skupštine Kluba.

Tokom dvosatnog razgovora tražili su niz odgovora vezanih za poslovanje Kluba, izmjene u Statutu Kluba koje su omogućile sadašnju upravljačku situaciju, sportski krah koji je kulminirao ispadanjem iz Premijer lige BiH, te odgovornost Dynami sport agencije koja je sastavila tim sa kojim smo osvojili zadnje mjesto u ligi. U ime vlasnika upravljačkih prava odgovore na ova pitanja ponudili su Elmir Šećerbegović, Nino Džambić, Emir Muratbegović i Moamer Softić.

“Među najvažnijim temama našlo se i pitanje budućnosti Kluba. S obzirom da su prema Statutu i Pravilniku FK Sloboda vlasnici upravljačkih prava ujedno i članovi Skupštine zanimao nas je njihov stav o budućnosti Kluba. U svom odgovoru neki od prisutnih su naglasili da nemaju namjeru ostati u upravi Slobode, ali da će predano raditi na pronalasku novog predsjednika Kluba, kojem će biti omogućeno da samostalno formira svoj tim.” kažu iz UG “Prijatelji Slobode”.

Naglašeno je da medijske informacije vezane za ime bivšeg predsjednika Slobode Azmira Husića nisu tačne, te da sa Husićem niko nije razgovarao, jer bi njegov povratak teško dobio podršku svih članova Skupštine i navijača.

“Na inicijativu prisutnih članova UG definisan je i zajednički stav da je potrebno uraditi sve da što prije zajedničkim snagama dođemo do imena novog predsjednika, uz napomenu da Husić nema podršku. Upravljačka struktura je priznala greške: da je napravljena greška pri angažmanu Dynami sport agencije, da su igrači i treneri odbijali Slobodu jer nisu vjerovali u sportski projekat Kluba, da su se trebali više otvoriti ka zajednici, prije svega prema navijačima.” navode.

Članovi UG su nabrojali niz projekata kojim su bezuslovno pomogli Klubu, ali i brojne projekte za koje nisu dobili pruženu ruku iz Kluba.

Zaključeno je da novi sastanak predstavnika UG “Prijatelji FK Sloboda” i FK Sloboda treba biti održan pri imenovanju novog predsjednika Kluba.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo