1°C
Mostar 6°C
Tuzla 5°C
Banja Luka 4°C
Bihać 1°C

04.06.2023 / 19:22 Fudbal - Pojasnio razlog

Benzema o odlasku iz Reala: Ko odbija 400 miliona eura?!

Benzema o odlasku iz Reala: Ko odbija 400 miliona eura?!
Foto: Agencije

Karim Benzema (35) odlazi iz Reala, objavio je klub u kojem je Francuz postao legenda.

Peti po broju utakmica (647) za najveći svjetski klub, drugi najbolji strijelac u povijesti (353) i prvi asistent (165) te kapetan.

Još uvijek nije službeno potvrđeno gdje će napadač nastaviti karijeru nakon što mu završi ugovor s Realom, no izvjesno je da će to biti saudijski Al Ittihad, koji mu je ponudio 400 miliona eura za dvije sezone.

"Real Madrid i naš kapiten Karim Benzema dogovorili su završiti njegov briljantni i nezaboravni period u našem klubu. Real želi iskazati zahvalnost i svu svoju ljubav čovjeku koji je jedna od naših najvećih legendi", napisali su iz Reala.

Santi Aouna, pouzdani francuski insajder s tržišta nogometaša, koji je prvi objavio da Benzema odlazi u Arabiju, ekskluzivno donosi još detalja. Benzema je prvo rekao da odlazi treneru Carlu Ancelottiju u četvrtak, a isti dan je to otkrio i bliskom, neimenovanom prijatelju iz reprezentacije Francuske.

Aouna navodi da je na suigračevo pitanje zašto odbija Real i odlazi u Al Ittihad Benzema odgovorio: "Ko odbija 400 miliona eura?!" Benzema je u Realu zarađivao 24 miliona eura bruto godišnje.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo