20°C
Mostar 32°C
Tuzla 35°C
Banja Luka 34°C
Bihać 28°C

05.06.2023 / 12:26 BiH - Uhvaćen sa studenticom

Viši asistent Pravnog fakulteta u Banjoj Luci suspendovan

Viši asistent Pravnog fakulteta u Banjoj Luci suspendovan
Univerzitet u Banjoj Luci / Arhiv
Rektor Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr. Radoslav Gajanin danas je donio rješenje o udaljenju sa radnog mjesta višeg asistenta Pravnog fakulteta Njegoslava Jovića.

Kako se navodi u saopćenju ovog univerziteta, protiv njega će biti proveden disciplinski postupak zbog osnova sumnje na težu povredu radne obaveze i discipline i postupak pred Etičkim komitetom.

U prijedlogu dekana Pravnog fakulteta prof. dr. Željka Mirjanića za udaljenje radnika sa radnog mjesta višeg asistenta, navodi se da svi dokazi ukazuju na neprofesionalno i moralno neprihvatljivo ponašanje radnika, a čime je nanesena ozbiljna šteta Univerzitetu u Banjoj Luci.

Također, dekan Pravnog fakulteta je dostavio i Inicijativu za pokretanje disciplinskog postupka zbog osnovane sumnje na težu povredu radne obaveze i discipline kao i zahtjev Etičkom komitetu za utvrđivanje povrede Kodeksa etike Univerziteta u Banjoj Luci.

- Univerzitet u Banjoj Luci još jednom najoštrije osuđuje svaki oblik neakademskog i neprofesionalnog ponašanja svih zaposlenih, te poziva sve one koji imaju saznanja o bilo kakvom obliku nedoličnog ponašanja da isti prijave rukovodstvu Univerziteta i njegovih članica. Naglašavamo i to da će Univerzitet u svakom trenutku preuzeti sve potrebne mjere i radnje u cilju zaštite integriteta Univerziteta, kao i svih studenata i zaposlenih - saopćeno je.

Podsjetimo, prema informacijama koje su dospjele u javnost, u ured asistenta ušla je supruga koja je i napravila eksplicitni snimak, a koji je potom ekspresno počeo da se širi društvenim mrežama.

Asistent je napadnut nakon što je zatečen u preljubi sa studenticom.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo