14°C
Mostar 19°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 18°C
Bihać 14°C

05.06.2023 / 21:48 Fudbal - Novi problem za Zmajeve

Rade Krunić upitan za Portugal i Luksemburg

Rade Krunić upitan za Portugal i Luksemburg
Foto: N/FS BiH

Fudbalske reprezentacija Bosne i Hercegovine okupiće se u srijedu u Trening kampu Nogometnog / Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine u Zenici kako bi počela pripreme za utakmice nastavka kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo protiv Portugala (17. juna) i Luksemburga tri dana kasnije.

Selektor Faruk Hadžibegić pozvao je na okupljanje 23 igrača, ali već sada je jasno kako neće moći računati na najbolji tim koji je stavio na spisak. Zbog povrede je prvo izostao Ermedin Demirović, zatim i Dennis Hadžikadunić, a dodatnu brigu stvorio je i Rade Krunić koji je u nedjelju zbog povrede ranije završio nastup za svoj Milan.

Povrijeđene igrače zamijeniće igrači sa rezervnog spiska koji je Hadžibegić takođe objavio, a na kojem se nalaze Sanjin Prcić (Strazburg), Haris Duljević (Hansa Roštok), Jasmin Mešanović (Kišvarda), Said Hamulić (Tuluz), Vladan Danilović (Nacional), Osman Hadžikić (Velež), Josip Ćorluka (Zrinjski), Hrvoje Barišić (Zrinjski), Elvir Duraković (Sarajevo) i Armin Hodžić (Željezničar).

Neki igrači su sezone završili još u aprilu, a većina njih je sezone završila pretprošlog vikenda. Tako se neki poput Anela Ahmedhodžića već nekoliko dana nalaze u Sarajevu.

Gledajući utakmice u martu BiH će ovaj put biti jača za Edina Džeku, Seada Kolašinca i Miralema Pjanića. Za sada su kašnjenje najavili Edin Džeko zbog finala Lige šampiona koje igra u subotu, te Luka Menalo koji se ženi u Čapljini.

"Zmajevi" iz prvog kruga kvalifikacija imaju polovičan učinak. Startovali su pobjedom protiv Islanda, ali su zatim poraženi u gostima od Slovačke.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo