8°C
Mostar 10°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 12°C
Bihać °C

06.06.2023 / 08:09 Fudbal - Italijanski mediji

Maldini dobio otkaz u Milanu

Maldini dobio otkaz u Milanu
Foto: Twitter

Legendarni Paolo Maldini i Ricky Massara smijenjeni su s mjesta direktora u Milanu, objavio je veliki broj italijanskih medija.

Iako klub još nije zvanično objavio odluku, još ranije se počelo spekulisati da bi se to moglo dogoditi jer je posljednji sastanak Maldinija i vlasnika kluba prošao veoma loše.

Naime, Milanov vlasnik Gerry Cardinale i Maldini su se sukobili budući da imaju potpuno različite vizije o načinu na koji bi se klub u budućnosti trebao razvijati.

I ranije u intervjuima Maldini je ponavljao kako je frustriran nedostatkom sredstava za transfere te je pozivao vlasnike da ulože više novca kako bi klub bio konkurentniji.

Sky Sport Italia izvještava da je Cardinale bio u Italiji na kraju sezone te da se juče sastao s Maldinijem nakon čega se samo dodatno zaoštrila situacija.

Glavni ljudi RedBirda, Cardinale i izvršni direktor Giorgio Furlani željni su smanjenja troškova i gradnje na trenutnom poslovnom modelu, dok je Maldini tražio sredstva za jačanje ekipe.

Igrači Milana su u međuvremenu na pauzi, a klub je već dogovorio tri prijateljske utakmice koje će igrati u julu i avgustu protiv Reala, Juventusa i Barselone.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo