1°C
Mostar 6°C
Tuzla 5°C
Banja Luka 3°C
Bihać 1°C

06.06.2023 / 09:14 BiH - CiK BiH

Javni poziv kompanijama da predstave nove tehnologije u izbornom procesu

Javni poziv kompanijama da predstave nove tehnologije u izbornom procesu
Foto: FENA

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine (CIKBiH) organizira, uz finansijsku podršku Vijeća Evrope i Misije OSCE u Bosni i Hercegovini a uz logističku podršku Udruženja izbornih zvaničnika u Bosni i Hercegovini (UIZBiH), postizbornu Konferenciju “Opći izbori 2022. - Izazovi i naučene lekcije”, koja je planirana za 15. i 16. juni u Sarajevu.

Svrha konferencije je pružiti priliku svim relevantnim sagovornicima izborne administracije za ocjenu njihovog rada tokom Općih izbora, koji su održani u oktobru 2022. godine.

Fokus postizborne konferencije bit će na analizi kako su organizirani i provedeni Opći izbori u Bosni i Hercegovini u 2022. godini.

Konferencija bi trebala okupiti oko 200 učesnika - predstavnika općinskih/gradskih izbornih komisija iz 143 općine/grada u BiH, predstavnike zakonodavnih organa Bosne i Hercegovine, izborne stručnjake iz zemlje i inostranstva uključujući predstavnike Vijeća Evrope, OSCE BiH, OSCE/ODIHR, Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Evrope, Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope (PACE), Delegacije Evropske unije, Međunarodne fondacije za izborne sisteme (IFES), Ureda Visokog predstavnika za Bosnu i Hercegovinu (OHR), predstavnike nevladinog sektora u Bosni i Hercegovini i medija.

- Centralna izborna komisija BiH upućuje i javni poziv kompanijama, koje se bave novim tehnologija u izbornom procesu, da na konferenciji prezentiraju svoju opremu, namjenjenu za upotrebu na izborima, te sudjelovanje na konferenciji potvrde na e-mail [email protected] ili na broj telefona +38761/490-393 - saopćeno je iz Ureda za informiranje CIK BiH.

Konferencija 'Opći izbori 2022. - Izazovi i naučene lekcije' bit će održana 15. i 16. juna u Hotelu Holiday u Sarajevu.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo