14°C
Mostar 16°C
Tuzla 20°C
Banja Luka 19°C
Bihać 15°C

06.06.2023 / 10:14 Crna hronika - MUP KS

Za sedam osoba prekršajni nalozi zbog jučerašnje tučnjave u Sarajevu

Za sedam osoba prekršajni nalozi zbog jučerašnje tučnjave u Sarajevu
Foto: Ilustracija

Jučer je u poslijepodnevnim satima u centru Sarajeva došlo do masovne tučnjave koja je rezultirala uručivanjem prekršajnih naloga za sedam osoba.

Oko 18:40 sati obaviještena je PU Centar da se centralnim ulicama na području općine Centar Sarajevo kreće veća grupa osoba koji nose predmete pogodne za nanošenje tjelesnih povreda.

Odmah po zaprimljenoj prijavi na teren su upućeni policijski službenici PS Centar, PS Stari Grad i Jedinice interventne policije, te su u ulici Šenoina zatečeni A.H. i F.M. koji su narušili javni red i mir posjedovanjem pirotehničkih sredstava na javnom mjestu, kao i odbijanjem zakonitog naređenja ovlaštenog službenog lica i protiv njih će biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

U ulici Maršala Tita zatečeni su F.R., H.Č. i A.H. i njima su također uručeni prekršajni nalozi zbog narušavanja javnog reda i mira odbijanjem zakonitog naređenja službenog lica.

Također, u ulici Kulovića, zatečeni su D.H. i J.A. te će i njima biti uručeni prekršajni nalozi zbog počinjenog prekršaja iz člana Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira Kantona Sarajevo, navodi se u zvaničnom saopćenju Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo