2°C
Mostar 10°C
Tuzla 6°C
Banja Luka 5°C
Bihać 4°C

06.06.2023 / 14:58 Politika - PSBiH

Radmanović i Makovec o budućim koracima BiH ka EU

Radmanović i Makovec o budućim koracima BiH ka EU
Foto: FENA

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Nebojša Radmanović sastao se danas sa Markom Makovecom,...

... zamjenikom generalnog direktora Evropske službe za spoljne poslove (EEAS) i direktorom za zemlje zapadne Evrope, zapadnog Balkana, Tursku i Veliku Britaniju, saopćio je Sektor Parlamentarne skupštine BiH za odnose s javnošću pozivajući se na Radmanovićev kabinet.

Razgovarano je o budućim koracima Bosne i Hercegovine na putu ka Evropskoj uniji (EU) te su posebno naglašeni uloga i značaj Parlamentarne skupštine BiH.

Sagovornici su razmijenili mišljenja i saglasili se da je u okviru nove parlamentarne većine potrebno tražiti rješenja kako bi se u narednom periodu ubrzano radilo na usvajanju reformskih zakona i ispunjavanju 14 prioriteta EU, a time bi bili iskorišćeni pozitivni signali EU za proširenje na zemlje zapadnog Balkana.

Sastanku su prisustvovali i šef delegacije EU i specijalni predstavnik EU u BiH, amabasador Johann Sattler te šefica Političkog odjela Elisabet Tomašinec.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo