1°C
Mostar 7°C
Tuzla 6°C
Banja Luka 3°C
Bihać 2°C

06.06.2023 / 17:41 SHOW - Na prvi pogled se 'zamrzili'

Ibrahimović 20 godina voli 11 godina stariju Helenu

Ibrahimović 20 godina voli 11 godina stariju Helenu
Foto: Agencije
Zlatan Ibrahimović od 2002. godine u vezi je s tajanstvenom Šveđankom Helenom Segar.

Helena nema profile na društvenim mrežama, rijetko se može vidjeti u javnosti te je uglavnom posvećena poslu.

Ona i Zlatan upoznali su se u Malmöu 2002. godine. "Kada sam upoznala Zlatana, imao je 21 godinu, a ja 32. Imala sam karijeru i bogatstvo i nije mi bio potreban nogometaš da me uzdržava", rekla je jednom prilikom te dodala i da Ibrahimović nije bio njen tip muškarca. "Zagradio je svojim Ferrarijem moj Mercedes, a vidjela sam samo njegov veliki nos i zlatni sat. Bila sam loše raspoložena i derala sam se na njega, a mislim da mu se to svidjelo", ispričala je, prenosi Index.

Par ima dva sina, Maximiliana i Vincenta.

52-godišnja Helena u mladosti se bavila manekenstvom i glumom, a danas je uspješna poslovna žena. I prije veze sa Zlatanom postala je veliko ime u korporativnom svijetu. Bavi se prodajom i marketingom te mnogi smatraju da je uvelike zaslužna za Ibrahimovićeve poslovne uspjehe. Pretpostavlja se da se njeno bogatstvo može procijeniti na 160 miliona dolara.



Ne želi biti etiketirana kao supruga nogometaša

Kad je Ibrahimović zaigrao u Italiji, ona je napustila svoju karijeru i otišla s njim. Međutim, ne da bi tamo ovisila o njemu, već da bi u Italiji pokrenula svoj posao. Osnovala je veoma uspješnu agenciju za nekretnine te se potpuno posvetila tome.

Poznata je po svojim filantropskim naporima i značajno je pridonijela brojnim dobrotvornim organizacijama. Podupirala je organizacije poput švedske grupe Min Stora Dag, koja pomaže teško bolesnoj djeci te brojne druge svjetske udruge koje pomažu zlostavljanoj djeci.

Iako su zajedno već više od 20 godina, Helena i 11 godina mlađi Zlatan nikad se nisu službeno vjenčali. Ona je jednom prilikom objasnila i zašto.

"Ulazak u brak bi poremetio moj osjećaj neovisnosti. Ne želim biti etiketirana samo kao supruga nogometaša. Ljudi moraju znati i shvatiti koliko sam sama učila, radila i borila se. Nije lako živjeti s njim, ali priznajem, ni sa sobom", poručila je.

Podsjećamo, Zlatan Ibrahimović objavio je u nedjelju navečer kraj velike karijere. Oprostio se u 42. godini kao igrač Milana.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo