8°C
Mostar 13°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 12°C
Bihać 11°C

06.06.2023 / 20:35 Politika - Čega se pametan stidi

Dodik objavio Putinov ukaz: Ponosan sam

Dodik objavio Putinov ukaz: Ponosan sam
Foto: Vijesti.ba
Predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik objavio je na Twitteru obavijest od Ambasade Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini da mu je Vladimir Putin dodijelio orden.

U ukazu koji je mu je proslijedila ambasada navodi se:

“Imam čast proslijediti vam ukaz predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina o odlikovanju Vas Ordenom Aleksandra Nevskog za veliki doprinos saradnje Ruske Federacije sa Bosnom i Hercegovinom, jačanje partnerstva sa RS".Inače, Dodik je nedavno ruskog predsjednika Vladimira Putina odlikovao ordenom RS što su osudili EU i SAD.

- U EU nema mjesta odlikovanju i nagrađivanju političara koji nalažu uništavanje susjedne države i ubijanje njenog naroda. To svima mora biti jasno, a ova odluka rukovodstva Republike Srpske je žalosna i pogrešna", naveli su iz Brisela.

Iz State Departmenta su poručili je da su Dodikova odluka da se sastane s Putinom, "dok Rusija u isto vrijeme otvoreno krši osnove i zakone međunarodnog poretka, kao i ranija Dodikova odluka da odlikuje Putina – kratkovidi potezi koji ne služe interesima građana RS-a".


(Vijesti.ba)

Izdvajamo