17°C
Mostar 33°C
Tuzla 33°C
Banja Luka 33°C
Bihać 27°C

08.06.2023 / 17:33 Svijet - Trenutak užasa

Pojavila se nova snimka stravičnog napada u Francuskoj

Pojavila se nova snimka stravičnog napada u Francuskoj
Foto: Screenshot
Uznemirujući snimak napada migranta na djecu u francuskom gradu Annecyju pojavio se na društvenim mrežema.

Na snimku se vidi uznemirujući momenat kad je upao na ograđeno dječije igralište i napao ženu koja je šetala dijete u kolicima. Nemoćna žena je vrišteći dozivala pomoć i tijelom branila dijete, međutim, on je uspio da priđe kolicima i nekoliko puta ubode mališana.

Mediji nezvanično prenose da je žena sa snimka vaspitačica.Napadač je potom probao da napadne i drugu ženu koja je nekako uspjela da pobjegne sa djetetom u rukama.

Pomahnitali migrant iz Sirije, podsjetimo, izbo je nožem jutros oko 09.45 sati četvoro djece i dvije odrasle osobe u francuskom alpskom gradu Annecyju, potrvdio je tužilac.

Napad se dogodio na igralištu pored lokalnog jezera na kome se u tom momentu prema navodima francuskih medija nalazila grupa djece starosti od tri do pet godina.

Napadač Sirijac bio je kršćanin, vikao Isusovo ime dok je ubadao djecu

Francuska policija objavila je da napadač ima status izbjeglice u Švedskoj te je nedavno stigao u Francusku. Za sobom je u Švedskoj ostavio suprugu i trogodišnju kći.

U lanjskoj prijavi za status izbjeglice u Francuskoj izjavio je da je sirijski kršćanin. Tokom današnjeg napada na djecu u parku, Sirijac je zazivao ime Isusa Krista.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo