7°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 12°C
Bihać 9°C

09.06.2023 / 09:54 Regija - Zagreb

Finansijska podrška za posebne potrebe i projekte od interesa za Hrvate izvan RH

Finansijska podrška za posebne potrebe i projekte od interesa za Hrvate izvan RH
Foto: Arhiv
Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske donio je Odluku o dodjeli finansijske podrške za posebne potrebe i projekte od interesa za Hrvate izvan Republike Hrvatske za 2023. godinu.

Odluka je donesena temeljem provedenog 1. Javnog poziva za prijavu posebnih potreba i projekata od interesa za Hrvate izvan Republike Hrvatske u svrhu ostvarenja finansijske podrške za ovu godinu, saopćeno je iz Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Javni poziv provodi se s ciljem promicanja veza i jačanja suradnje Republike Hrvatske s Hrvatima izvan Republike Hrvatske te očuvanja i jačanja nacionalnog identiteta, zaštite prava i interesa hrvatskih zajednica, očuvanja hrvatskog jezika, kulturnog stvaralaštva i baštine te poticanja hrvatskog kulturnog zajedništva, kao i pomoći ugroženim pojedincima – pripadnicima hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske i povratnicima iz hrvatskog iseljeništva.

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske putem javnog poziva dodijelio je ukupno 800.000 eura za 213 projekata/programa i 57 finansijskih podrška ugroženim pojedincima i povratnicima u Republiku Hrvatsku.

Odluka o dodjeli financijske potpore nalazi se u dokumentu u privitku.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo