13°C
Mostar 15°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 18°C
Bihać 14°C

09.06.2023 / 10:10 Fudbal - Alen Krajnc

Nakon brojnih odlazaka, Velež dogovorio prvo pojačanje

Nakon brojnih odlazaka, Velež dogovorio prvo pojačanje
Foto: FK Velež
FK Velež je spreman za potpunu rekonstrukciju ekipe ovoga ljeta, a prvo pojačanje koje stiže je Alen Krajnc.

Fudbalski klub Velež Mostar obavještava sve svoje članove, navijače i prijatelje Kluba da je Alen Krajnc od danas službeno novi igrač našeg Kluba, navode u saopćenju.

U prisustvu direktora FK Velež gospodina Sanjina Alagića, danas je u službenim prostorijama Kluba potpisan ugovor koji će ovog dvadesetsedmogodišnjeg polivalentnog igrača, pretežno ofanzivnog reda, vezati za Rođene do 31. maja 2025. godine.

Alen Krajnc rođen je 1. jula 1995. godine u Sloveniji. Ponikao je u NK Drava Ptuj, da bi potom omladinsku karijeru nastavio u NK Aluminij i NK Kooper, u kojem je dobio priliku zaigrati i u prvom timu. Nakon toga, kao devetnaestogodišnjak bio je na posudbi u NK Jadran Dekani. Sa svoje dvadesetdvije godine vratio se u NK Aluminij gdje je proveo četiri godine, ubilježivši skoro stotinu nastupa u Prvoj nogometnoj ligi Slovenije. Iz NK Aluminij odlazi u NK Rogaška, gdje u samo četrnaest nastupa bilježi 10 pogodaka. U FK Velež dolazi iz ND Gorica, gdje je bio standardan prvotimac.

Važno je istaknuti da se Krajnc pokazao kao polivalentan fudbaler kompetentan da odgovori na brojne zahtjeve na pozicijama krilnog, veznog i odbrambenog igrača. Pritom, nastupao je za omladinske U17, U18 i U19 fudbalske reprezentacije Slovenije, navodi se u saopćenju kluba.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo