8°C
Mostar 10°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 12°C
Bihać 8°C

09.06.2023 / 12:40 Crna hronika - SIPA

U operativnoj akciji 'Cezar' uhapšena jedna osoba

U operativnoj akciji 'Cezar' uhapšena jedna osoba
Foto: Arhiv
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu danas su na području Velike Kladuše realizovali operativnu akciju „Cezar“, u sklopu koje je pretresena jedna lokacija.

Slobode je lišeno jedno lica zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Krivotvorenje službene isprave“ propisano Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine.

Lice lišeno slobode će u toku dana biti sprovedeno u službene prostorije radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog, nakon čega će u zakonskom roku biti predato na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Unsko-sanskog kantona u Bihaću.

Prilikom pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti predmeti koji se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnog djela, i to notarski pečat, opšti poslovni upisnik i forenzičke kopije digitalnih podataka.

Navedene aktivnosti provode se po nalogu Opštinskog suda u Velikoj Kladuši i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona u Bihaću i u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona, saopćeno je danas iz SIPA-e.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo