12°C
Mostar 18°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 13°C
Bihać 11°C

21.06.2023 / 11:59 Rukomet - Tuzla

Turnir 'Rukomet na zrnu soli' okuplja ekipe iz svih država regiona

Turnir 'Rukomet na zrnu soli' okuplja ekipe iz svih država regiona
Foto: FENA

U organizaciji Veteranskog rukometnog kluba (VRK) "Sloboda" i VRK "Jedinstvo" iz Tuzle u petak i subotu na terenima JU "Stadion Tušanj" organizovat će se šesti međunarodni rukometni turnir za veterane i veteranke "Rukomet na zrnu soli".

Posljednje pripreme se privode kraju, a u Tuzlu će u dane vikenda iz svih republika bivše Jugoslavije doći oko 300 gostiju.

- Pres – konferencija je uvod u ono što nas čeka predstojeći vikend i jednu lijepu sportsku priču koja traje već godinama. Kako je rasla ideja o veteranskom rukometu tako je i naš turnir 'Rukomet na zrnu soli'“ rastao i poprimao obrise ozbiljne sportske manifestacije. Veteranski rukomet ima, prije svega, povezujuću funkciju bivših sportista, ali i idealnu platformu za razvoj zdrave sportske ideje, prijateljstva, za povezivanje gradova i država, ali i promociju grada i naših turističkih potencijala - kazala je Edina Nožinović iz Udruženja rukometnih veteranki "Jedinstvo" Tuzla.

Na terenima Tušnja igrat će se utakmice i po tome je turnir "Rukomet na zrnu soli" prepoznatljiv ne samo u BiH i regiji nego i u Evropi. Organizatori se nadaju da neće biti padavina, ali i ako ih bude iznaći će se alternativna rješenja i turnir će se, kao i svi prethodni, uspješno privesti kraju.

- Od petka pa do nedjelje Tuzla postaje regionalni centar što se tiče veteranskog rukometa. Ovo je jedan od rijetkih turnira koji se igra na vanjskim terenima, na umjetnoj travi, i nadamo se lijepom vremenu. Prijavljeno je 25 ekipa sa prostora bivše Jugoslavije i očekujemo oko 300 gostiju u Tuzli. Takmičarski dio počinje u petak, a u subotu u popodnevnim satima dobit ćemo pobjednike turnira 'Rukomet na zrnu soli' - rekao je Elmir Grabčanović iz Udruženja rukometnih veterana "Sloboda" Tuzla.

Turnir će u petak u 15 sati svečano otvoriti gradonačelnik Tuzle Zijad Lugavić, a proglašenje pobjednika u konkurenciji veterana i veteranki predviđeno je na gala večeri u subotu uvečer.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo