3°C
Mostar 8°C
Tuzla 6°C
Banja Luka 5°C
Bihać 5°C

01.07.2023 / 15:26 Auto-Moto - Velika tragedija

Uznemirujući video: Poginuo jedan od najtalentovanijih mladih vozača

Uznemirujući video: Poginuo jedan od najtalentovanijih mladih vozača
Foto: Twitter
Dilano van 't Hoff (18) koji se takmiči u Regionalnom evropskom prvenstvu formule Alpine (FRECA), poginuo je od posljedica sudara tokom trke na stazi Spa-Francorchamps u Belgiji u subotu ujutro.

Tinejdžer iz Holandije izgubio je kontrolu nad formulom u jednom momentu, pa je drugi vozač naletio na njega i potpuno uništio vozilo.

Povodom tragičnog događaja oglasili su se iz Formule 1 i potvrdili najgore vijesti u vezi sa tinejdžerom iz Holandije.

- Veoma smo tužni što saznajemo da je Dilano van 't Hoff preminuo danas u Spa-Francorchampsu. Dilano je umro u potrazi za svojim snom da dostigne vrhunac motosporta. Zajedno sa cjelokupnom zajednicom motosporta, naše misli su sa njegovom porodicom i najmilijima - istakao je jedan od vodećih ljudi F1 Stefano Domenicali.Saopćenje je izdao i tim za koji se takmičio Dilano van 't Hoff.

- Nažalost, objavljujemo da je preminuo vozač Dilano van 't Hoff. Incident se dogodio na drugoj trci u Spa-Francorchampsu. Želimo da uputimo saučešće porodici, timu i prijateljima. Saučešće izrađžavaju i Auto-moto savez Belgije, Spa-Francorchamps i Alpina - navodi se u saopćenju koje je rastužilo i zabrinulo sve ljubitelje ovog sporta, kao podsjetnik da je ovo ipak jedan ekstreman i opasan sport.

UZNEMIRUJUĆI VIDEO:(Vijesti.ba)

Izdvajamo