-4°C
Mostar 0°C
Tuzla -2°C
Banja Luka -2°C
Bihać -2°C

28.07.2023 / 15:56 Rukomet - Peti po redu

Goražde domaćin turnira rukometnih veterana iz BiH, Hrvatske i Srbije

Goražde domaćin turnira rukometnih veterana iz BiH, Hrvatske i Srbije
Foto: FENA

U organizaciji veterana Muškog rukometnog kluba Goražde, danas je na popularnoj goraždanskoj plaži Žanj počeo peti po redu rukometni turnir na pijesku, na kojem učestvuje 70 nekadašnjih rukometaša i rukometašica iz BiH, Hrvatske i Srbije.

Po riječima domaćina, cilj ovog tradicionalnog događaja je prvenstveno druženje jer, naglašavaju, rezultat nije bitan, koliko povezivanje ljudi iz različitih zemalja na obalama Drine.

- Trudimo se svake godine da ugostimo naše prijatelje, rukometne veterane i koristimo priliku da predstavimo naš grad i ljepote koje imamo. Ove godine turnir je na pijesku na Žanju jer cilj nam je da okupimo i što više djece kako bi zavoljeli ovaj sport. Rezultati nisu bitni, najvažnije da se družimo i da se naši gosti lijepo osjećaju – kazao je član veterana MRK Goražde Admir Sijerčić.

Jedan od inicijatora organiziranja ovakvih druženja, Mile Mijačinović iz MRK „Sloboda“ Tuzla ističe kako je sretan što je ponovo u Goraždu.

- U Tuzli se turnir veterana održava na travi, i meni je pala na pamet ideja da i u Goraždu organiziramo nešto drugačije i predložio sam našim prijateljima iz MRK Goražde da to bude na pijesku i evo uspjeli su. Bitno je druženje pa tek onda rezultat, a gostoprimstvo Goražda je na jako visokom nivou – kazao je Mijačinović.

Drugi put u Goraždu su stigle i veteranke ŽRK Trogir iz Hrvatske.

- Predivno nam se vratiti u ovaj lijepi grad. Bitno je da se družimo, zabavimo i nadam se da će sve proteći u najboljem redu, bez povreda - kazala je članica ovog tima Blanka Žižak.

Na turniru učestvuju i veterani i veteranke iz Sarajeva i Sombora, a ovaj dvodnevni događaj bit će okončan sutrašnjom regatom rijekom Drinom.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo