9°C
Mostar 16°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 11°C
Bihać 10°C

07.08.2023 / 10:46 BiH - Velika hajka iz RS

'Nanićevi Bužimljani': Građani BiH treba da pročitaju dokument 'SANU 2'

'Nanićevi Bužimljani': Građani BiH treba da pročitaju dokument 'SANU 2'
Foto: Vijesti.ba

Udruženje 'Nanićevi Bužimljani' reagovale je na tekst koji je objavio RTRS pod naslovom "U Bužimu ratni barjaci, a djeca kliču Allahu Ekber".

Podsjećamo, u Bužimu je obilježeno 28 godina od smrti komandanta 505. Bužimske brigade Petog korpusa Armije BiH Izeta Nanića, u okviru manifestacije “Slobodarski dani viteškog grada Bužima 2023”.

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti.

"Političari i mediji iz manjeg bh. entiteta a koji dolaze iz reda srpskog naroda gotovo nikada ne propuštaju priliku da legitimnu vojnu silu u Republici Bosni i Hercegovini Armiju Republike Bosne i Hercegovine, koja je nastala kao odgovor na agresiju na našu zemlju, nazivaju takozvanom", stoji u saopćenju Udruženja Nanićevi Bužimljani.

"Sada kada se javno sramno i bez sankcionisanja negiraju genocid i zločini, očigledno je da je sastavni dio svega toga da se negira i Armija RBiH, da se okupljanja i tekbiri u mjestima gdje nas nisu pobili predstave kao prijetnje, a zastava sa ljiljanima-države Bosne i Hercegovine u rukama i uniforme na prsima sinova naših Šehida prikažu kao zabrinjavajuće...

To je taj scenarij koji je na djelu i koji ide orkestrirano, pogotovo iz manjeg bh. entiteta.

Baš zbog toga, mi moramo obilježavati značajne datume i svaki put ponavljati da je jedina legalna i legitimna oružana sila u Bosni i Hercegovini bila Armija Republike Bosne i Hercegovine, da je manji bh.entitet nastao ubijanjem, zatvaranjem, silovanjem i progonom nesrpskog stanovništva, rušenjem domaćinstava i bogomolja, što je na kraju rezultiralo i onim najgorim...Genocidom!

Sve nabrojano je jasno potvrđeno u međunarodnim i domaćim sudovima i tužilaštvima,u brojnim predmetima protiv na stotine osuđenih pripadnika TAKOZVANE agresorske vojske rs. ali i političkih predstavnika, a sve sramno aminujući od strane SPC.

Prije svega treba uvesti kazne za negiranje genocida, za negiranje zločina, a onda i za sve ostalo što je u Ustavu i zakonu jasno precizirano.

Ako neko iznosi klevete i neistine, treba za to snositi i posljedice.

Bužimljani su častan i patriotski narod, odgojen u vjeri i naučen da voli domovinu, da poštuje drugog i drugačijeg, da nikada drugome zlo ne pomisli...

Bužimljani nikoga nisu napadali, nisu pljačkali, silovali i protjerivali...

Brojni su Bužimljani, na čelu sa komandantom rahmetli Izetom Nanićem, svoje živote dali i stavili na raspolaganje u odbranu vjere, domovine i kućnog praga, kada je za to došla potreba.

Neka zna svaki dušmanin:

Bužim i Bužimljani nemaju drugu domovinu!

Tekbire sa usana naše omladine i naših minareta niko i nikada neće utišati!

Naša historija je svijetla, a borba časna!

Naši komandanti nisu ratni zločinci i osuđenici!

Naši Šehidi su naš EMANET.

Zahvaljujući Armiji Republike Bosne i Hercegovine sačuvana je država Bosna i Hercegovina, njena nezavisnost i suverenitet.

Građani Bosne i Hercegovine bi trebalo da pročitaju dokument "SANU 2" (Srpska akademija nauka i umjetnosti) u kome su jasno propisane smjernice svim izabranim zvaničnicima, političarima i establišmentu u republici srpskoj da Armiju Republike Bosne i Hercegovine treba nazivati takozvanom, da treba negirati državotvornost, genocid i zločine....

Mahsuz selam iz viteškog grada Bužima.

Bujrum svakom dobronamjernom", poručili su iz Udruženja "Nanićevi Bužimljani".

VELIKA HAJKA iz manjeg entiteta" Saopštenje za javnost: Političari i mediji iz manjeg bh. entiteta a koji dolaze iz...

Posted by Udruženje "Nanićevi Bužimljani" on Sunday, August 6, 2023


(Vijesti.ba)

 

Izdvajamo