17°C
Mostar 23°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 21°C
Bihać 20°C

11.08.2023 / 16:48 Crna hronika - Stravično

Hronologija krvavog pira u Gradačcu: Ko su bile mete monstruma

Hronologija krvavog pira u Gradačcu: Ko su bile mete monstruma
Foto: Vijesti.ba

Danas je Nermin Sulejmanović u Gradačcu, ubio tri osobe i ranio još tri osobe. Nakon toga je počinio samoubistvo.

Ubistvo se dogodilo u jutarnjim satima, tada je Sulejmanović uživo na instagramu brutalno likvidirao žensku osobu. Prve informacije o ubistvu pojavile su se na društvenim mrežama u 11 h. Tada se počela dijeliti informacija, a zatim i link live videa, sa ubojičinog Instagram profila.

Na videu izuzetno uznemirujućeg sadržaja, on navodi gledateljima da će uživo vidjeti ubistvo. Potom se na videu vidi kako uzima pištolj i ispaljuje metak u čelo ženskoj osobi. Također, na videu se može čuti i plač djeteta koje se nalazilo u neposrednoj blizini. Snimak ubistva je izuzetno uznemirujućeg sadržaja i nećemo ga objavljivati.

Sulejmanović je iz pištolja usmrtio svoju nevjenčanu suprugu i dva muškarca, oca i sina. Ženska osoba koja je ubijena je Nevzeta Hećimović.

Ubijeni su još Džengiz Onder i Džengiz Denis, otac i sin, turski državljani. Oni su nezvanično ranije imali neku indirektnu vezu sa Sulejmanovićem. Osim toga, teško je ranio i Džengizovu suprugu, Denisovu majku. Ona je u kritičnom stanju

Ranjen je i jedan policajca i još jedna muškarac na različitim lokacijama, u Gradačcu. Ranjeni su policajac Husein Kotorić i građanin Nedim Pamuković.

Potom se ubica dao se u bijeg. U međuvremenu u period od 11:30 do 12:00 h. mediji su počeli da objavljuju prve detalje horora iz Gradačca.

U 12 sati su se oglasili iz MUP TK

- U Gradačcu je došlo do upotrebe vatrenog oružja od strane muške osobe kojom prilikom je prema prvim informacijama više osoba povrijeđeno. Za licem se intenzivno traga. O događaju je obaviješten kantonalni tužilac. Policijski službenici su na licu mjesta i poduzimaju potrebne mjere i radnje. Na teren su upućeni i timovi Jedinice policije za specijalnu podršku, rečeno je tada iz policije TK.

U 13.16 minuta on je počeo emitirati uživo na Instagramu. U videu koji emitirao rekao je da je ubio još tri osobe.

- Ubio sam oca i sina, Džengiza. Dušmani su mi naišli kao da mi ih je Bog poslao. Pucao sam i na policajca, ali mi je pobjegao, ne znam šta je s njim", govori Sulejmanović i rekao da je ovo njegovo zadnje javljanju u životu.

- Ubio bih još kojeg policajca ako mognem. Gotovo je, rekao je tada on.

Zatim je u 13:33 h. objavio sliku sa kćerkom i ženom, uz opis, "Samo sam htio porodicu... ali ku..e su krenule da razje*u". Onda je objavio sliku i sa kćerkom.

Drama je okončana u 13:59 h. iz MUP TK je tada saopćeno da je:

- Lice je nakon lociranja i prije lišenja slobode počinilo suicid. Policijske snage su na terenu. Uviđaj će obaviti dežurni tužilac u saradnji sa istražiteljima Sektora kriminalističke policije MUP-a TK i OKP PU Gradačac, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva TK, još stoji u saopćenju.

Sulejmanović je od ranije poznat i policiji. Naime, 2016. je za njim bila raspisana međunarodna potjernica zbog nasilničkog ponašanja nad policajcem, a godinu ranije bio je uhapšen kao dio narkogrupe Emira Kodžage.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo