16°C
Mostar 20°C
Tuzla 19°C
Banja Luka 20°C
Bihać 16°C

25.08.2023 / 14:25 Zanimljivosti - Nova prodaja

Zlatanova kuća u Malmeu ima nove vlasnike, prodata je za rekordan iznos!

Luksuzna vila u švedskom gradu Malmeu, poznatija kao "Zlatanova kuća", dobila je nove vlasnike.

Kuća koju je popularni fudbaler kupio 2007. godine je u proteklom periodu nekoliko puta mijenjala vlasnike, a novi vlasnici su osnivač i direktor kompanije Barghest Building Performance, Poyan Rajamand i njegova supruga Susanne Arfelt Rajamand.

Kuća je prodata za 37 miliona švedskih kruna, što znači da je njen prethodni vlasnik, bivši poznati hokejaš Carl Soderberg, na njoj profitirao čak sedam miliona kruna.

Kuća od 836 kvadratnih metara sadrži pet spavaćih soba, tri kupaonice, tri dnevne sobe, modernu talijansku kuhinju, kino, spa, veliku garažu i vanjski bazen.

Zlatan Ibrahimović je u svojoj knjizi "Ja sam Zlatan" opisao kako je kupio ovu kuću.

"Helena i ja smo se vozili Malmeom i ocjenjivali kuće. Napravili smo listu od deset kuća i na kraju je pobjedu odnijela ona koju sam želio. Ne samo zbog toga što je to bila kuća mojih snova, nego zato što je i bila prelijepa. Bila je najljepša u gradu, ali vlasnici nisu željeli da je prodaju", rekao je Ibrahimović, kojeg to nije spriječilo da opet pokuša kupiti kuću. Jednog dana je sa suprugom Helenom otišao u posjetu vlasnicima kuće...

"Bio sam pristojan, ali sam u jednom trenutku rekao: Ovdje smo zato što vi živite u našoj kući. Onda sam počeo da se smijem. Bila je to šala, a onda sam nastavio: Ovo možete da shvatite kao šalu, ali ja sam ozbiljan. Želim da kupim ovu kuću. Uradiću sve da i vi budete sretni, ali ovo će biti moja kuća. Vidio sam da nije htio da je proda ni pod koju cijenu. Poslao sam advokata i rekao mu da za kuću da što je moguće manje novca. Nisam bio budala da je kupim po svaku cijenu".

"Ja sam taktičar, oprezan sam. Nisam želio da bacam svoj novac. Onda mi je advokat javio da je cijena kuće 3,5 miliona dolara. Uspio sam, nije bilo jeftino. To je bio početak, počeli smo sa renoviranjem kuće".

Švedski mediji pišu da je ova kuća najskuplje prodana u historiji grada Malmea.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo