12°C
Mostar 18°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 11°C
Bihać 11°C

27.08.2023 / 21:26 BiH - Izjava za Vijesti.ba

Komšić za Vijesti: Logična odluka suda, pobjeda građanskog koncepta

Komšić za Vijesti: Logična odluka suda, pobjeda građanskog koncepta
Foto: Vijesti.ba
Nakon što su objavljeni detalji presude Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu u predmetu Slaven Kovačević protiv BiH uslijedile su reakcije.


Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić za Vijesti.ba dao je komentar na presudu. Komentar prenosimo u nastavku.

"Sasvim logična i očekivana odluka Suda za ljudska prava u Strasbourgu. Zapravo, još jedna u nizu odluka koje potvrđuju da živimo u diskriminatorskom uređenju, mimo svih standarda koji važe u iole demokratskim zemljama.

Ono sto je važno i što stalno treba ponavljati ljudima jeste da BiH sigurno neće postati članica EU, bez obzira šta ko pričao, dok se ne provedu sve odluke Suda za ljudska prava!

To nam je svima rečeno bezbroj puta i bilo bi dobro kada bi svi, kako domaći tako i strani “prijatelji”, to bez suvišnog licemjerja i laži, otvoreno kazali narodu u BiH. Bilo bi to korisno ako ništa drugo da napokon izađemo iz ovog začaranog kruga laži, licemjerja, besmislenog spinovanja i gubljenja vremena u kojem se za uspjeh proglašavaju lažni kompromisi sa fašizmom i šovinizmom!

Ipak je ovo pobjeda građanskog koncepta", kazao je Komšić za Vijesti.ba.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo