14°C
Mostar 19°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 18°C
Bihać 17°C

01.09.2023 / 12:11 Obrazovanje - Svečanost

U Mostaru otvoren studentski dom Antalija

Studentski dom Antalija, u kojem će biti smješteni studenti Univerziteta "Džemal Bijedić", u petak je otvoren na prigodnoj svečanosti.

Studentski dom Antalija u sklopu Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru predstavlja jedan od najmodernijih studentskih domova u regiji, kreativno i inspirativno dizajniran, te ispunjen elegancijom i stilom. Smješten je na lokaciji u krugu univerzitetskog kampusa u blizini zgrada u kojima su smješteni fakulteti i univerzitetski studiji Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru.

Studentski dom Antalija se prostire na pet spratova, koji sadrže 21 moderno osmišljen i uređen apartman. Svaki apartman je pažljivo dizajniran kako bi zadovoljio sve potrebe studenata. Raspored apartmana uključuje četiri dvokrevetne sobe, prostrani dnevni boravak sa trpezarijom, prostorom za učenje i druženje, potpuno moderno opremljenu kuhinju, napredan sistem grijanja i hlađenja, toalet i prostrano kupatilo, balkon sa panoramskim pogledom, kao i lift koji olakšava pristup svakom spratu.

Zdravlje studenata također predstavlja jedan od prioriteta, te je dom opremljen studentskom ambulantom i psihološkim savjetovalištem, koji pružaju medicinske usluge i brinu se o zdravstvenoj sigurnosti stanara.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo