14°C
Mostar 16°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 15°C
Bihać 12°C

07.09.2023 / 13:32 Zanimljivosti - Avaz-roto press

9. vertikalni maraton 'Avaz Tower Running' 23. septembra

9. vertikalni maraton 'Avaz Tower Running' 23. septembra
Foto: Vijesti.ba

U „Avaz Twist Toweru“, najvišoj zgradi u Bosni i Hercegovini, u subotu, 23. septembra, održava se 9. po redu vertikalni maraton „Avaz Tower Running“.

Sama utrka će imati, osim lokalnog, i internacionalni karakter. „Avaz Twist Tower“ je s visinom od 172 metra najviša zgrada u BiH. Na 36. spratu ovog jedinstvenog objekta nalazi se vidikovac, na kojem će biti cilj utrke, koja ima 780 stepenica. Ovogodišnja utrka u “Avazovom” tornju jedna je od najprestižnijih u regionu ovakve vrste maratona.

Za utrku se možete prijaviti u nekoliko kategorija:

- Profesionalci žene (od 18 do 55 godina – trčanje do 36. sprata)

- Profesionalci muškarci (od 18 do 55 godina – trčanje do 36. sprata)

- Rekreativci žene/muškarci (od 18 do 55 godina – trčanje do 4. sprata)

- Tinejdžeri 12-18 godina (trčanje do 4. sprata).

Kao i svake godine do sada, nismo zaboravili na one najmlađe. Djeca do 12 godina se mogu prijaviti za trčanje na prilagođenom poligonu.

Direktor Bojan Varunek naglasio je da nas 23. septembra očekuje cjelodnevno druženje.

- Do sada je zainteresiranost za 9. vertikalnu utrku u „Avaz Twist Toweru“ zaista velika. Svake godine bilježimo sve veći broj trkača na ovom jedinstvenom događaju. Osim oficijelnog dijela, bit će organiziran i revijalni program, kao i cjelodnevno druženje. Pozivam vas sve da nam se pridružite 23. septembra - rekao je Varunek.

„Avaz-roto press“, prije svega kao društveno odgovorna kompanija, odlučio je da 9. vertikalna utrka bude posvećena porodici, kao stubu svakog društva.

- Novina koju uvodimo jeste dječiji kutak, u kojem će najmlađi članovi našeg društva moći cijeli dan uživati u aktivnostima namijenjenim svom uzrastu, kao što su face painting, razne radionice itd. Ovogodišnja utrka do sada ima najveći nagradni fond za profesionalne trkače, ali nismo zaboravili ni rekreativce – i njima pripremamo zanimljive nagrade. Pozivamo sve da nam se pridruže na ovom jedinstvenom sportskom događaju i porodičnom cjelodnevnom druženju jer je u zdravom tijelu zdrav duh. Zahvaljujemo svim prijateljima i partnerima utrke, kao i generalnom sponzoru “BH Telecomu” - rekao je Dejan Nikolić, direktor marketinga „Avaz-roto pressa“.

Prijava za utrku je besplatna, a svaki od učesnika će dobiti vrijedan startni paket.

Prijaviti se možete na linku. 


(Vijesti.ba)

Izdvajamo