3°C
Mostar 9°C
Tuzla 7°C
Banja Luka 5°C
Bihać 5°C

08.09.2023 / 15:28 Rukomet - Goražde

Sutra 25. Međunarodni memorijalni rukometni turnir 'Mirsad Hurić'

Sutra 25. Međunarodni memorijalni rukometni turnir 'Mirsad Hurić'
Foto: FENA

U spomen na velikana goraždanskog rukometa, u Gradskoj dvorani koja nosi njegovo ime sutra će biti održan 25. Međunarodni memorijalni rukometni turnir "Mirsad Hurić".

Muški rukometni klub (MRK) Goražde na ovaj način nastoji se odužiti vrhunskom sportisti koji je poginuo početkom agresije na BiH, braneći svoj grad.

Pored domaćina MRK Goražde, na turniru će nastupiti i ekipe "RK Rudar" Pljevlja, RK "Bosna" Visoko i RK "Respekt" Sarajevo.

- Određeni problemi su nas limitirali u dovođenju atraktivnijih ekipa, tako da smo zahvalni svima koji su prihvatili poziv za učešće. Dobar rukomet je zagarantovan i vjerujemo da će MRK Goražde uspjeti odbraniti titulu prošlogodišnjeg pobjednika – kazao je predsjednik MRK Goražde Nedim Halilović.

Memorijalni rukometni turnir "Mirsad Hurić – Hura" počinje sutra u 11 sati utakmicom Goražde – Respekt, Sarajevo, dok se u 13 sati sastaju Rudar, Pljevlja i Bosna, Visoko. U popodnevnim satima planirana je utakmica za treće mjesto dok je finalna na rasporedu u 19 sati, nakon čega će uslijediti dodjela nagrada i priznanja za najuspješnije učesnike.

Mirsad Hurić bio je pivot RK Radnički, a igrao je i za Krivaju iz Zavidovića te sarajevski Željezničar. Bio je kapiten omladinske reprezentacije BiH u bivšoj Jugoslaviji. Jedan od 'Zlatnih dječaka sa Drine' prošao je kroz najbolje škole rukometa među kojima je goraždanska.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo