20°C
Mostar 27°C
Tuzla 20°C
Banja Luka 18°C
Bihać 15°C

10.09.2023 / 21:01 Fudbal - Bh. selektor

Kodro najavio meč protiv Islanda: Došli smo da odigramo kvalitetno i da dobijemo!

Kodro najavio meč protiv Islanda: Došli smo da odigramo kvalitetno i da dobijemo!
Foto: NFSBiH
Večeras je u Rejkjaviku održana press konferencija na kojoj su se novinarima obratili selektor Meho Kodro i golman reprezentacije BiH Ibrahim Šehić.

- Ponovit ću, očekujem tešku utakmicu, gledali smo sve njihove utakmice u kvalifikacijama i izgleda mi baš jedna čvrsta, jaka ekipa sa ravnotežom, igraju 4-4-2, brane se u bloku, napadaju u bloku, imaju dobre igrače po bokovima, gdje su nezgodni i tu mogu da nam naprave problem. Imaju dosta zanimljivih igrača i mogu da nam naprave problem ukoliko im ostavimo prostora, ali imamo i mi naše oružje, naše jake strane. Očekujem da ćemo moći da onemogućimo te njihove kvalitete i da ćemo na kraju krajeva igrati tamo gdje mi budemo htjeli i na način na koji mi budemo htjeli. Neće biti lagano, ali došli smo tu da odigramo kvalitetno i da dobijemo, rekao je bh. selektor Meho Kodro.

- Biće neke izmjene u sastavu, ali ne bi pričao o njima, mislim da nije vrijeme da pričam šta ćemo mi sutra raditi, biće izmjena, ne radikalnih, ali će biti. Uglavnom svi su spremni, malo više tog muskulaturnog umora ima Denis Hadžikadunić, ali mislim da će za sutra biti fit. Ostali igrači pored tog umora, utakmica prije dva dana, pa dug put, osjećaju se dobro i u glavi spremni za ono što nas očekuje. Island ima dobrih igrača, neke poznajem iz Španije, desna strana je dosta zanimljiva, znamo da forsiraju jedan dobar presing i da su im nezgodne te duge lopte, na to ćemo pokušati obratiti pažnju i nadam se da ćemo to dobro odraditi, poručio je bh. selektor.

- Nadam se da ćemo plan koji imamo ostvariti i na kraju dobiti utakmicu, rekao je Kodro.Meč Island - BiH igra se sutra s početkom u 20:45, a sudit će ga belgijski arbitar Lawrence Visser.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo