13°C
Mostar 18°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 17°C
Bihać 17°C

12.09.2023 / 19:26 Fudbal - Nakon poraza

Kodro: Treba nastaviti, ima nešto i što je veće od rezultata

Kodro: Treba nastaviti, ima nešto i što je veće od rezultata
Foto: Vijesti.ba

Selektor fudbalske reprezentacija BiH Meho Kodro nakon povratka s Islanda dao je izjavu za medije.

"Da su izgubljene šanse skroz, nisu. Doduše jesu puno manje nego što su bile prije utakmice, ali moramo nastaviti da radimo, igramo, ako se desi neko čudo da pokušavamo da ga iskoristimo, a da nam sve to koristi za pripreme i nastavak kvalifikacija.

U martu imamo baraž, cilj je isti, stvar je u tome što su šanse sada manje nego jučer.

Ako pitate šta i kako, trebamo nastaviti na način na koji smo do sada radili, ovo je tek početak i žao mi je što jučer nismo bod osvojili. Ne bi bilo isto imati šest i sedam bodova zaostatka. Svjesni smo situacije, ali treba nastaviti pa ćemo vidjeti dokle ćemo dobaciti", rekao je Kodro.

Kako motivisati igrače?

"Fudbal je takav, mi ćemo biti tu, pokušati motivisati igrače, ali su oni profesionalci i oni znaju otprilike šta ja pričam. Treba nastaviti, ima nešto i što je možda čak i veće od rezultata, a to je igra za reprezentaciju i predstavljamo našu zemlju.

Dobro znate način na koji smo primili gol protiv Lihtenštajna.. Nema veze.

Ako treba veća motivacija, ja je bar ne znam. Igrači su profesionalci, znaju se odbraniti od takvih stvari i motivisati se. Nema veće motivacije od igranja za boje svoje zemlje. Mislim da oni to znaju, a treba da ih pitate. Oni su dobro momci i dobri igrači i svjesni su svega što se dešava", rekao je selektor BiH.

 

(Vijesti.ba)

Izdvajamo