°C
Mostar °C
Tuzla °C
Banja Luka 17°C
Bihać 15°C

12.09.2023 / 20:53 Košarka - Beograd

Doček vicešampiona svijeta, na balkonu i Đoković i košarkaši Srbije

Doček vicešampiona svijeta, na balkonu i Đoković i košarkaši Srbije
Foto: Twitter

Za košarkašku reprezentaciju Srbije koja je osvojila srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Manili, organizovan je svečani prijem kod predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, nakon čega su izašli na balkon Starog dvora.

Selektor Srbije se zahvalio na podršci.

"Dobro veče svima, lijepo vas je ovako vidjeti. Pitam se da li smo zaslužili da dođete u ovolikom broju. Mi smo osjetili da ste sa nama u Manili, hvala vam puno, živjela Srbija", rekao je selektor Pešić

Najprije je na balkon izašlo rukovodstvo saveza na čelu sa Predragom Danilovićem, a potom i stručni štab.

Potom su redom izlazili reprezentativci, da bi najveći aplauz dobio Boriša Simanić koji je izašao posljednji.

"Hvala vam što ste došli u ovolikom broju, velika je čast biti ovde i braniti boje naše države. Živjela Srbija", rekao je kapiten Stojačić.

Novak Đoković nakon osvajanja US opena i 24. grand slam titule u karijeri pridružio se košarkašima na balkonu Starog dvora.

Kapiten reprezentacije istakao je da mu je bila čast što je predvodio ove momke.

"Hvala svima šo ste nas dočekali u ovolikom broju. Ne znam šta bih rekao poslije svih vas, pogotovo jer nisam neki govornik. Ovo je sjajna grupa momaka, jedna od najboljih sa kojima sam sarađivao. Bila mi je čast da ih predvodim kao kapiten", rekao je kapiten Bogdan Bogdanović.

Vučić obećao košarkašima 200 hiljada eura kao nagradu za osvajanje zlata na OI

Predsjednik Srbije Vučić obećao je da će košarkašima Srbije država isplatiti po 200 hiljada eura ukoliko osvoje zlato na Olimpijskim igrama.

Selektor Srbije istakao je da će se reprezentacija spremiti za Olimpijske igre u Parizu, i istakao da je podrška navijača u Manili značila ekipi.

"Ono što niste vidjeli je to da su se ovi momci dobro pokidali u procesu. Ovo je prilika da kažem da se baš ponosim svim igračima. Da se ponosim Gagom za sve što je uradio, mojim trenerim i cijelom osoblju. Sad nas očekuju Olimpijske igre, taj proces će biti dosta teži jer su sada očekivanja još veća, siguran sam da imamo vremena. Ono što smo mi vidjeli u Manili je oduševljenje naših navijača. Možda tamo nismo bili najbrojniji ali smo bili najglasniji, to nam je davalo snagu", rekao je Svetislav Pešić.

Predsjednik košarkaškog saveza Srbije govorio je o uspjesima Srbije u košarci ovog ljeta.

"Želim da iskažem veliko poštovanje prema svim ljudima, najviše profesoru Gagi Radovanoviću, svi znamo zašto. Ovo ljeto je bilo prelijepo za košarkašku Srbiju, juniori su u Nišu osvojili zlato, basketaši 3h3 zlato i sada su i košarkaši osvojili srebro", rekao je Danilović.

Vučić: Hvala košarkašima, očekujemo zlato u Parizu

Predsjednik Srbije ističe da je vjerovao u selekciju i da očekuje zlato iz Pariza.

"Ja sam vjerovao u uspjeh ekipe. Znao sam da imaju šampionsko srce, da su pobjednici i da će vratiti zemlji više nego što im je ona dala. Očekujemo ne srebro, već zlato naredne godine u Parizu", rekao je predsjednik Vučić.

"Dobro veče Srbijo, dobro veče Beograde. Hvala što ste došli u velikom broju. Rijetki su trenuci kada se ostaje bez riječi, tresem se i ne znam šta da kažem, a toliko toga bih rekao. Prije svega hoću da čestitam šampionima basketašima i košarkašima takođe na fenomenalnim uspjesima. Ne samo ove godine već i kroz historiju i hvala im što su prihvatili da budem dio ovog slavlja i da se zajedno družimo večeras.

Ovo je ostvarenje dječačkog sna iz jednog velikog razloga, a to je taj da sam kao klinac kao i mnogi iz moje generacije i ostalih generacija bio tu u masi i slavio velike medalje sa šampionata košarkaša, vaterpolista, odbojkaša i ostalih koji su predstavljali Srbiju u svijetu. Bio sam nekoliko puta na balkonu, ali ovo je neprocjenjivo i nezamjenjivo i ovo se nikada više neće desiti. Definitivno.

Ovaj osjećaj. Da stojim ovdje pored velikih šampiona i velikih ljudi sa kojima imam hvala Bogu prijateljski odnos i sa nekolicinom sam pričao pred izlazak ovdje i rekao sam im da sam osjetio tu njihovu slogu i zajedništvo i to nas je okupilo ovdje, ne samo uspjeh finala SP-a, već taj momenat ljudskosti koji su pokazali. Boriša je heroj nacije i zaslužuje da mu svi skandirate. Želim da vam kažem da svi slavimo i završavam sa ovom rečenicom: Na svijetu nijedna nacija nema ovaj duh koji mi imamo", poručio je emotivno Đoković.

Košarkaši reprezentacije Srbije nakon osvojenog srebra na Svjetskom prvenstvu održanom u Japanu, Indoneziji i na Filipinima doputovali su u Beograd u ponedjeljak u 23.30 čarter letom iz Manile.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo