13°C
Mostar 19°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 18°C
Bihać 17°C

13.09.2023 / 10:24 Fudbal - Novi trend?

Poražavajuće scene u Riedu: Igrači i navijači BiH slavili poraz

Poražavajuće scene u Riedu: Igrači i navijači BiH slavili poraz

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine jučer je upisala i drugi poraz u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje se za dvije godine igra u Slovačkoj.

Nakon Slovenije, bolji od mladih bh. fudbalera bili su i njihovi vršnjaci iz Austrije koji su slavili sa 2:0.

Meč se igrao u Riedu, a na tribinama je bilo više od tri hiljade bh. navijača, pretežno Bosanaca i Hercegovaca koji žive u ovom gradu ili Austriji, pa se stekao dojam kao da naš tim igra na domaćem terenu.

Ipak, ono što je čudno, pa i nevjerovatno jeste ponašanje navijača i igrača nakon završetka utakmice.

Iako je bh. tim sa ovim porazom praktično ostao bez bilo kakvih šansi da se domogne Eura već nakon drugog kola, to nije smetalo fudbalerima da euforično zapjevaju sa navijačima nakon završetka utakmice. Video možete pogledati OVDJE.

Lijepo je vidjeti kada se naši igrači i navijači zajedno raduju, ali poražavajuće je da to čine nakon poraza. Reprezentativni bh. fudbal u svakom pogledu nazaduje i, dok nezadrživo tonemo u prosječnost, dojam je da nam nedostaje kritična masa koja će, ako ništa, pokazati nezadovoljstvo. Kada već fudbalerima, očigledno, porazi ne padaju tako teško, trebalo bi da oni makar zasmetaju navijačima, jer BiH ipak nije San Marino.

Ako proslavljanje poraza postane trend, budućnost bh. fudbala je tamna da tamnija ne može biti.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo