16°C
Mostar 20°C
Tuzla 23°C
Banja Luka 21°C
Bihać 18°C

13.09.2023 / 15:14 Košarka - Prisjetio se uspomena

Kukoč se nakon čak 36 godina popeo na vrh skakaonice na Igmanu

Legendarni hrvatski košarkaš došao je na lokaciju poznatu iz filma "250 stepenica" na kojoj se s mladom reprezentacijom Jugoslavije pripremao za Svjetsko prvenstvo u Bormiju 1987.

Nakon 36 godina Toni Kukoč (54) popeo se na vrh skijaške skakaonice na Igmanu.

Posjet Sarajevu u kojem ce večeras biti promoviran film o njemu, Toni je iskoristio za posjet lokaciji poznatoj iz filma "250 stepenica" na kojoj se pripremao s mladom reprezentacijom za juniorsko SP u Bormiju 1987.

Vožnja prema lokaciji protekla je u osvježavanju uspomena, zaželio je Toni fotografiju hotela u kojem su živjeli, i odakle su trčali do podnožja skakaonice, da bi se zagrijali.

- Prvotna ideja bila je da trčimo do vrha, ali su na pola odustali jer bi ostali bez pola ekipe - kaže Kukoč.

- Nama je to tada bilo normalno, pripremali smo se po mjesec i pol dana, tri treninga na dan. Od 6.30 do 8 trčanje, poslije od 11 do 12.30 utezi i navečer od 18 do 19.30 košarkaški trening. Kasnije, kad bismo se vratili s planine u civilizaciju, samo smo igrali košarku.

Kad je stigao na lokaciju organizatori su predložili da se Toni ne penje, kako zbog devastirane rute tako i zbog kuka koji je nedavno opet promijenio. Ali, Toni se nije dao.

- Ovo se ne nipošto smije propustiti…

I krenuo je(Vijesti.ba)

Izdvajamo