14°C
Mostar 18°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 18°C
Bihać 14°C

13.09.2023 / 23:37 Košarka - "Magična sedmica"

Na Ilidži premijerno prikazan film o Toniju Kukoču

Proslavljeni hrvatski košarkaš Toni Kukoč prisustvovao je večeras u Sarajevu promociji dokumentarnog filma 'Magična sedmica - Toni Kukoč' koji govori o njegovoj sjajnoj karijeri.

Dokumentarni film 'Magična sedmica' (Magical seven) autora, poznatog bosanskohercegovačkog sportskog novinara Sabahudina Topalbećirevića ponajviše govori o četiri razdoblja života virtouza iz Splita, dok je igrao za Jugoplastiku, zatim reprezentaciju Jugoslavije, te izabranu vrstu Hrvatske i Chicago Bullsa. Sa svim ekipama Kukoč se okrunio najznačajnijim odličjima.

Čak 26 sugovornika govorilo je o legendarnom Toniju Kukoču, a među njima i jedan od najvećih košarkaša, ali i sportaš svih vremena veliki Michael Jordan.

Dokumentarni film je sniman na nekoliko lokacija, od United Centra u Chicagu ali i golf terena gdje Kukoč nakon košarkaške penzije provodi dosta vremena.

Redatelj Topalbećirević je rekao u najavi kako je ponosan što je imao priliku napraviti film o legendarnom košarkašu.

U dvorani hotela Hills u Sarajevu gdje se održala promocija brojni su se htjeli fotografirati ili dobiti potpis 'Magične sedmice'.

Na promociju dokumentarnoga filma stigli su i hrvatski nogometni selektor Zlatko Dalić, predsjednik HNS-a Marijan Kustić, Ivica Šurjak, Stipe Pletikosa, Ivan Gudelj ,Velibor Pudar,Nermin Nikšić, Elmedin Konaković, Vojin Mijatović, Nermin Muzur, Sead Sušić te brojni drugi sportsti i uzvanici.

U ranijoj izjavi za javnost Kukoč je izrazio zadovoljstvo što je u Sarajevu nakon 32 godine te da ga za ovaj grad vežu brojne lijepe uspomene.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo