17°C
Mostar 33°C
Tuzla 33°C
Banja Luka 33°C
Bihać 27°C

16.09.2023 / 13:14 Regija - Crnogorski premijer

Abazović: Nije isključeno da je kopanje tunela počelo zbog dolaska FBI

Abazović: Nije isključeno da je kopanje tunela počelo zbog dolaska FBI
Foto: RTCG

Crnogorski premijer Dritan Abazović kazao je da nije isključeno da je kopanje tunela od privatnog stana do depoa Višeg suda u Podgorici, počelo zbog najave dolaska agenata FBI u Crnu Goru.

Abazović je novinarima u Nikšiću rekao da se početak kopanja tunela vremenski uklapa u period nakon što je poslat zahtjev američkom FBI da pomogne u istrazi ubistva Duška Jovanovića, prenosi RTCG.

"Mislim da je to sumnja koju ne treba tek tako odbaciti", rekao je Abazović.

On je ponovio da bi rješavanje ubistva Duška Jovanovića dalo odgovor na mnoga pitanja koja se tiču organizovanog kriminala u Crnoj Gori u posljednjih 20 godina.

Abazović je naveo i da je lično spreman na poligrafsko ispitivanje ako za tim ima potrebe. Pozdravio je napore istražnih organa da otkriju odgovorne za kopanje tunela. "Uprava policija i Osnovno državno tužilaštvo, od kad sam deo ovog sistema, nikad nisu sprovodili efikasniju istražnu radnju ", istakao je Abazović.

On je kazao da je iz depoa Višeg suda ukradeno više komada pištolja i pušaka, dodajući da smatra da motivi obijanja depoa nisu da se ukrade oružje, već nešto drugo.

"Nisam siguran da je to glavni motiv, jer se oružje moglo kupiti na crnom tržištu", istakao je Abazović.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo