28°C
Mostar 34°C
Tuzla 36°C
Banja Luka 33°C
Bihać 27°C

17.09.2023 / 13:50 Regija - Jeziv slučaj u Podgorici

Pronađena tegla sa ljudskim organom, hirurg krio dijelove tijela pokojnika

Pronađena tegla sa ljudskim organom, hirurg krio dijelove tijela pokojnika
Ilustracija

Podgorička policija pretresala je prostorije na hirurgiji Kliničkog centra po prijavi porodice pokojnika da je vaskularni hirurg N. F. prikrivao dokaze, odnosno neovlašćeno iz ustanove iznio dio ljudskog tijela.

Iz Kliničkog centra zvanično su potvrdili da policija vodi istragu, a vaskularni hirurg N. F. nije odgovarao na pozive.

Više izvora nezvanično je saopštilo da je juče ujutro u ostavi hirurgije pronađena tegla u kojoj je, kako se pretpostavlja, dio abdominalne aorte, koju je N. F, kako tvrdi porodica pokojnika, prethodno odnio iz te zdravstvene ustanove.

Saslušano je više osoba a zaposleni su na vaskularnoj hirurgiji juče ujutro u ostavi tog odjeljenja Kliničkog centra pronašli teglu u kojoj je, kako se pretpostavlja, dio abdominalne aorte, koju je N. F, kako tvrdi porodica pokojnika, prethodno odnio iz te zdravstvene ustanove, pišu podgoričke Vijesti.

Ta informacija juče je nezvanično potvrđena iz više izvora u Upravi policije, ali i Kliničkog centra.

Tužilaštvo izdalo nalog

Osnovno državno tužilaštvo, prema nezvaničnim saznanjima, dalo je juče nalog da se pronađeni materijal uputi na vještačenje.

Hirurga porodica pokojnika optužuje za prikrivanje dokaza – dijela tijela pokojnika, ali i nesavjesno liječenje sa smrtnim ishodom. Iz Kliničkog centra su zvanično potvrdili da policija vodi istragu po prijavi. Nisu, međutim, precizirali protiv koga.

– Potvrđujemo da je policija vršila istragu u skladu sa prijavom koju je imala i u potpunosti sarađujemo kao i uvijek sa svim državnim organima. Svoje postupke Klinički centar Crne Gore će uskladiti sa rezultatima istrage koju policija sprovodi bez prejudiciranja istih – saopšteno je iz te ustanove.

Prema nezvaničnim saznanjima, vaskularni hirurg je prije dvadesetak dana operisao pacijenta koji je preminuo nakon nekoliko dana.

Iz Kliničkog centra zvanično su potvrdili da policija vodi istragu.

 

 

(Vijesti.ba)

Izdvajamo