13°C
Mostar 17°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 16°C
Bihać 13°C

17.09.2023 / 14:37 Regija - Antverpen

Ekonomista iz Zagreba uhapšen u Belgiji sa čak 2,7 tona kokaina

Ekonomista iz Zagreba uhapšen u Belgiji sa čak 2,7 tona kokaina
Ilustracija

Specijalna jedinica belgijske federalne policije uhapsila je 36-godišnjeg Zagrepčanina T.Š., inače diplomiranog ekonomistu koji je u Hrvatskoj vodio više firmi, zbog sumnji da je zajedno s još nekoliko osoba raznih državljanstava, u tu zemlju dopremio pošiljku od 2,7 tona kokaina, prenose hrvatski mediji.

Prilikom racije na skladište, kokain koji je bio pakovan u vreće koje su upravo bile istovarene iz kontejnera, a koji je prije toga bio preuzet na terminalu luke u Antverpenu.

Droga je zaplijenjena, a svi uhapšeni, njih dvadesetak, su pritvoreni te je protiv njih belgijsko državno tužilaštvo pokrenulo istragu.

Riječ je o najvećoj pojedinačnoj zaplijeni kokaina za koju se ikad sumnjiči nekog hrvatskog državljanina.

Zajedno s T.Š., uhapšeni su državljani Belgije, Holandije, Jermenije, Litvanije, Maroka i Ukrajine, a belgijska policija nije otkrila pod kojim se oklnostima ovo šaroliko društvo sastalo.

Nakon što je kontejner prevezen u jedno skladište, policija ga je okružila, a zatim upala u skladište, gdje su na istovaru droge našli 11 muškaraca i jednog maloljetnika, a među njima i T.Š.

Hrvatska policija je, kako nezvanično saznaje "Jutarnji", od svojih belgijskih kolega izvještena o hapšenju T.Š.

Inače, T.Š. je osoba koja u Hrvatskoj nikad nije bila krivično niti prekršajno gonjena, već je upravljao ili imao nekoliko manjih firmi, a u mladim danima uspješno se bavio malim fudbalom te je igrao na nekoliko turnira.

(Vijesti.ba)

 

Izdvajamo