11°C
Mostar 15°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 15°C
Bihać 14°C

17.09.2023 / 16:03 Politika - Predsjednik PDP-a

Borenović: Dodikov drugar Schmidt je pokriće za pravljenje tenzija

Borenović: Dodikov drugar Schmidt je pokriće za pravljenje tenzija
Foto: Vijesti.ba

I Dodik i Cvijanovićeva samo sebe mogu preispitati zašto i kako je Kristijan Šmit dobio diplomatsku legitimaciju, jer su oni i u to vrijeme vršili vlast na nivou BiH.

Rekao je ovo Branislav Borenović, predsjednik PDP.

Borenović kaže da je očigledno novi vrhunac njihovog bezobrazluka ili pak imaju privremenu amneziju.

- U vrijeme dolaska Kristijana Šmita, Dodik i SNSD su vršili vlast u BiH i izabrali sve ključne ljude, a njihov kadar je bio predsjedavajući Savjeta ministara. U to vrijeme Dodik je bio član Predsjedništva, čija je nadležnost vanjska politika. Oni su i tada imali sve poluge vlasti i sada kao ispituju otkud Šmitu legitimacija. Kakva smijurija! Oni su mu dali legitimaciju i legalizaciju i neka prestanu mlatarati izlizanim izgovorima i obmanama - rekao je Borenović.

Ističe da je igrarija sa Šmitom više nego providna.

- Dodikov drugar Šmit je pokriće za pravljenje tenzija, dok porodične firme dobijaju milionske tendere, Republiku Srpsku sedmično zadužuju, SIPA za koju su rekli da će joj zabraniti djelovanje na području Republike Srpske hapsi srpske vojnike i generale, a neki opskurni lik savjetuje samozvanog predsjednika i snima se u Palati Republike, Dodikov savjetnik danas poteže pištolj, a bivši glavni ekonomski savjetnik se nalazi u bjegstvu nakon pronevjerenih milionskih iznosa. Prevara, korupcija, nepotizam, otimačina i nepravda je jedini model ponašanja kojim se ovaj nenarodni aktuelni režim održava na vlasti i zato smo na samom ekonomskom, demografskom i moralnom dnu u ovom dijelu planete - rekao je Borenović.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo