20°C
Mostar 32°C
Tuzla 35°C
Banja Luka 34°C
Bihać 28°C

17.09.2023 / 19:59 Ostali sportovi - Sarajevo

Plivači Sport time uspješno uplivali u novu sezonu

Plivači Sport time uspješno uplivali u novu sezonu
Foto: PK Sport time

Takmičari Plivačkog kluba Sport time uspješno su počeli novu sezonu. Na Olimpijskom bazenu „Otoka“ u Sarajevu ovog vikenda održan je 7. međunarodni miting „Šarks kup 2023“.

Na takmičenju je učestvovalo 367 takmičara, od čega je 202 u muškoj i 164 u ženskoj konkurenciji. Plivači Sport time osvojili su osam zlatnih medalja, 14 srebrnih i deset bronzanih.

„Najmlađe kategorije našeg kluba zauzeli su odlično ekipno drugo mjesto mjesto, a Uma Avdić proglašena je najboljom plivačicom u svojoj “D” kategoriji. Čestitamo našoj maloj raji na odličnom plivanju i želimo im dobre rezultate i u nastavku sezone“, saopšteno je iz Plivačkog kluba Sport time.

Zlatne medalje osvojili su: Veljko Marković, Jan Radenović, Uma Avdić i Tesnim Maksumić u četiri discipline.

Srebro su isplivali Ammar Avdić, Omar Efendić, Tahir Zukić, Jan Radenović, Ahmed Kamenjašević, Azur Mesihović, Kerim Nuhbegović, Tahir Zukić (u dvije discipline), Sara Hadžimušović, Uma Avdić (u tri discipline) i Nejra Kovačević.

Bronzani su bili: Kerim Nuhbegović, Ahmed Kamenjašević, Vuk Simić, Filip Marković, Jan Radenović, Kerim Nuhbegović, Omar Efendić, Nia Avdić (u dvije discipline) i Nejra Kovačević.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo