13°C
Mostar 20°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 10°C
Bihać 9°C

18.09.2023 / 13:19 Crna hronika - Granična policija BiH

Državljanka BiH uhapšena zbog krijumčarenja 11 osoba iz Pakistana

Državljanka BiH uhapšena zbog krijumčarenja 11 osoba iz Pakistana
foto: GPBiH
Pripadnici Granične policije BiH 17. septembra 2023. godine uhapsili su državljanku Bosne i Hercegovine E.B. (1999.) nakon što je otkrivena u krijumčarenju 11 osoba afroazijskog porijekla.

Krijumčarenje je spriječeno prilikom nadzora državne granice i kontrolom putničkog motornog vozila Seat, bh. nacionalnih oznaka, u mjestu Kozara na području Čajniča.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo krijumčarenje osoba, o navedenom događaju obaviješteni su dežurni tužilac Tužilaštva BiH i sudac za prethodni postupak Suda BiH, prema čijim su naredbama vozilo i drugi dokazni materijali privremeno oduzeti, a državljanka BiH ispitana u svojstvu osumnjičene.

Krijumčareni strani državljani nisu posjedovali identifikacijske dokumente, a u upitnicima za migrante izjavili su da dolaze iz Pakistana. Oni su predani pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje.

Protiv osumnjičene bh. državljanke, Tužilaštvu BiH bit će dostavljen izvještaj o počinjenom kaznenom djelu, saopćeno je iz Granične policije BiH.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo