17°C
Mostar 23°C
Tuzla 20°C
Banja Luka 20°C
Bihać 19°C

18.09.2023 / 16:30 Regija - Beograd

Haos na suđenju klanu Velje Nevolje, pokušavaju da spriječe svjedočenje navijača kog su silovali na stadionu

Haos na suđenju klanu Velje Nevolje, pokušavaju da spriječe svjedočenje navijača kog su silovali na stadionu
Foto: Blic

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je nastavljeno suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i pripadnicima njihove kriminalne grupe optužene za sedam ubistava i druga teška krivična djela.

Belivuk i njegove "kolege" iz klana danas su redom otkazivali punomoći advokatima, što bi moglo da se protumači kao namjerno odlaganje svjedočenja I. S, mladića kog su na stadionu Partizana ovi kriminalci zlostavljali i silovali, a koje je planirano za danas.

Veljko Belivuk, Dragan Mitrović, Senad Rešović, Nemanja Đurić, Aleksa Stošić i Aleksa Šejić otkazali su danas punomoćje svojim advokatima u sudnici Specijalnog suda u Beogradu. Također, Marko Miljković je podnio zahtjev za izuzeće postupajućih tužilaca Mladena Nenadića i Zagorke Dolovac.

Inače, za danas je najavljeno da pred sudom svedoči I. S, jedna od žrtava klana koja je brutalno mučena i silovana na stadionu Partizana. Advokat Mljana Perendija kazala je u sudnici da je sve ovo priređeno kako bi se odložilo saslušanje svjedoka I. S, kog kako je kazala, čekaju dvije godine.

Sud je donio rješenje da se razdvaja krivični postupak u odnosu na Nemanju Đurića jer on danas nema advokata. Uz to, tužilac je istakao da pretres treba da se održi jer danas svjedoči I.S., što se Đuriću ne stavlja na teret.

Belivuk je također, u ime svih okrivljenih, zatražio od suda da postupak počne od početka, što je sudija odbila.

„Vi nastavite, mi nećemo“, rekao je Belivuk, a potom su njegove kolege iz klana jedan po jedan otkazivale punomći.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo