14°C
Mostar 19°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 18°C
Bihać 17°C

18.09.2023 / 18:02 Fudbal - Trener Manchester Citya

Guardiola uoči sutrašnje utakmice: Zvezda je veoma agresivna i brza u napadu

Guardiola uoči sutrašnje utakmice: Zvezda je veoma agresivna i brza u napadu
Foto: Reuters

Manchester City sutra započinje odbranu titule Lige prvaka. Protivnik će biti Crvena zvezda, a danas se medijima obratio trener Građana Pep Guardiola.

Sa osmijehom je Guardiola dočekao pitanje iz Srbije, a u odgovoru je posebno istakao talenat Srba za kolektivne sportove i apostrofirao značaj rezultata Novaka Đokovića.

“Sjećam se kad je Maradona dao gol u Beogradu lobom, ali i moje utakmice 1996. godine protiv Zvezde u Beogradu. Nismo igrali dobro, a tamo je uvijek lijepa i vrela atmosfera. Sportska kultura u divnim zemljama sa prostora nekadašnje Jugoslavije je zadivljujuća. Imaju nevjerovatan mentalitet, izuzetni su takmičari. Vidite Novaka Đokovića šta je sve postigao. Jaki su u kolektivnim sportovima, vaterpolisti su osvojili mnogo medalja. Tamo se djeca u školama uče da budu dobri takmičari“, rekao je Guardiola.

Od Manchester Cityja se očekuju samo pobjede, golijade.

“Ovo je prva utakmica u Ligi prvaka, cilj je pobjeda. Prvo mora da se prođe grupa, kako bi se išlo u osminu finala, četvrtfinale…Sve zavisi od našeg nivoa, mi ćemo se pitati na terenu. Nevjerovatno smo sretni što branimo krunu. Kod kuće smo uvijek bili jaki, želimo da zadržimo taj nivo.“

(Vijesti.ba)

Izdvajamo