9°C
Mostar 14°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 12°C
Bihać 10°C

18.09.2023 / 19:03 BiH - Federalni ministar

Isak za iduću godinu najavio velike kampanje protiv nasilja i korupcije

Isak za iduću godinu najavio velike kampanje protiv nasilja i korupcije
Foto: Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak, tokom današnje posjete Tuzlanskom kantonu je za iduću godinu najavio velike kampanje resornog federalnog ministarstva o prevenciji nasilja u porodici i nasilja nad ženama, kao i kampanju borbe protiv korupcije, u čemu će biti potrebna i podrška gradova.

Pozvao je zainteresirane da delegiraju teme kako bi kampanje bile što uspješnije.

Isak je tokom boravka u TK-u posjetio gradove Tuzlu, Živinice i Lukavac gdje je prisustvovao svečanoj akademiji povodom Dana Lukavca, saopćeno je iz Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova.

Razgovarao je sa Zijadom Lugavićem, gradonačelnikom Tuzle, Beganom Muhićem, gradonačelnikom Živinica i Edinom Delićem, gradonačelnikom Lukavca.

Na sastancima je razgovarano o sigurnosnoj situaciji na području Tuzle i generalno Tuzlanskog kantona te izazovima s kojima se susreću.

Isak je istakao da je u toku obuka kadeta u Policijskoj akademiji Federalnog MUP-a iz Tuzlanskog kantona, koji će nakon okončanja teoretskog dijela obuke biti raspoređeni na praktični dio obuke u Ministarstvo unutrašnjih poslova TK kako bi se što bolje pripremili za suočavanje sa svakodnevnim izazovima policijskog posla.

Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova podržava rad lokalne zajednice jer samo zajedničkim radom i djelovanjem možemo imati sigurno okruženje za sve građane.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo