9°C
Mostar 14°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 14°C
Bihać 12°C

19.09.2023 / 13:14 Fudbal - Premijer liga BiH

Bašić: Želimo da se vratimo na pobjednički kolosjek

Bašić: Želimo da se vratimo na pobjednički kolosjek
Foto: FENA
Nogometaši Željezničara u zaostaloj utakmici 2. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine sutra gostuju u Doboju ekipi Sloge.

Trener Željezničara, Nermin Bašić na pres-konferenciji kazao je da njegov tim želi da se vrati na pobjednički kolosijek, nakon što u zadnje dvije utakmice, protiv Veleža (0:1) i GOŠK-a (2:3) nije imao sreće.

- Treba vjerovati u ono što radimo, da radimo na modelu naše igre i da će nam se ta sreća obrnuti. Vraća nam se Rustemović, imamo kartoniranog Kosorića. I platili smo danak lošeg terena, Krpić i Mekić su povrijeđeni, koljeno i leđa. Medicinska služba sve radi da ih osposobi, ali biće jako teško - kazao je Bašić.

"Plavi" danas kreću na put, a u Jelahu će obaviti trenig.

- Nadam se najboljem, da ćemo odigrati jednu dobru utakmicu i da ćemo je pobijediti kako ne bismo ušli u neku negativu. Dobro smo trenirali, analizirali smo utakmicu, momci znaju šta treba da rade i nadam se pozitivnom rezultatu. Vjerujem u ekipu, atmosferu, vjerujem kada imamo ovu sinergiju da možemo izaći iz toga. Ja sam najavljivao poslije Evrope da je mogući pad. On se desio rezultatski, ali ne bih rekao da je igrački - kazao je Bašić.

Susret Sloga - Željezniučar igrat će u srijedu, 20. septembra u 15 sati na stadionu Luke u Doboju.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo