25°C
Mostar 31°C
Tuzla 33°C
Banja Luka 30°C
Bihać 25°C

19.09.2023 / 14:48 BiH - Sarajevo

Reisu-l-ulemu posjetila delegacija Mešihata Islamske zajednice u Sloveniji

Reisu-l-ulemu posjetila delegacija Mešihata Islamske zajednice u Sloveniji
Reisu-l-ulemu Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazovića danas je posjetila delegacija Mešihata Islamske zajednice u Sloveniji, predvođena predsjednikom Mešihata muftijom ljubljanskim Nevzetom Porićem.

- Sretan sam kada vas vidim. Vaša misija je važna, hvala vam na posvećenosti našoj zajednici -  kazao je između ostalog, u obraćanju gostima reisu-l-ulema Kavazović, javlja Mina.

Delegacija je reisu-l-ulemu informirala o aktivnostima koje se provode u Sloveniji, stanju u Zajednici, te o koracima koje poduzimaju na poboljšanju stanja i povećanju efikasnosti u radu.

- Drago nam je da smo danas posjetili reisu-l-ulemu. To je bio jedan prijatan razgovor, nismo došli sa problemima, nego smo došli da posjetimo reisu-l-ulemu ko našeg duhovnog vođu, da s njim razgovaramo. Predstavili smo mu naše aktivnosti, a i reisu-l-ulema je dao lijepe savjete našim imamima. Na neki način će to biti vjetar u leđa svima nama. Ovom prilikom smo i reisu-l-ulemu pozvali da naredne godine prisustvuje obilježavanju 30. godišnjice od osnivanja Mešihata - kazao je muftija Porić.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo