13°C
Mostar 16°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 15°C
Bihać 13°C

19.09.2023 / 20:36 Fudbal - Napadač Zrinjskog

Nemanja Bilbija o ponudama: Igra mi se Europa u Mostaru

Nemanja Bilbija o ponudama: Igra mi se Europa u Mostaru
Foto: HŠK Zrinjski

U posljednjih nekoliko dana se puno više piše i govori o mogućem odlasku Nemanje Bilbije iz Zrinjskog, a sada se napadač aktuelnog prvaka oglasio o toj temi.

Mostarski Zrinjski u četvrtak očekuje historijska utakmica grupne faze Konferencijske lige, u kojoj će na Stadionu pod Bijelim brijegom dočekati AZ Alkmar, a u ovaj meč mostarska ekipa ulazi nakon dva prvenstvena poraza od Posušja i Sarajeva.

“Navikli smo na pozitivan niz, posebno na pobjede unazad dvije godine. No, i to je dio sporta. Malo nesvakidašnja situacija, ali samo treningom, radom i zajedništvom možemo nešto napraviti, već u četvrtak i u nedjelju da se vratimo na pobjedničke staze”, rekao je Nemanja Bilbija, prenosi Hercegovina.info.

Kapiten Zrinjskog je poručio je kako je četvrtak historijski dan za Mostar.

“Nagrada je ovo za cijelu državu, posebno za nas igrače koji igramo u Zrinjskom, ali i za grad Mostar. Jedna velika utakmica, jedan veliki dan će biti u četvrtak. Kroz cijele pripreme, kroz kvalifikacijske utakmice, spremali smo se za to i jedva čekamo utakmicu. Dolazi veliki AZ, a znamo ko je još u grupi. Ponosni smo na to što smo napravili u Europi”, istakao je Bilbija.

Bilbija je konačno dobio i malo veće povjerenje u reprezentaciji BiH.

“Kada je došao dan da krećem od početka, bilo je puno emocija i zadovoljstva. Do dolaska u svlačionicu je bilo pozitivne treme i nervoze, ali kada je utakmica krenula, dao sam sve od sebe”, kazao je Bilbija.

Posljednjih dana se puno piše o njegovom odlasku iz Mostara.

“Bilo je doista poziva i upita nakon reprezentacije, ali bio je to prekratak period za neki dogovor. Ostao sam ovdje sa zadovoljstvom jer i meni se igra Europa u Mostaru. To smo čekali”, rekao je Bilbija.

Podsjetimo, Zrinjski u četvrtak igra prvu utakmicu grupne faze Konferencijske lige, a osim AZ Alkmara, u grupi je još sa Aston Villa i Legia.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo