9°C
Mostar 15°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 12°C
Bihać 10°C

20.09.2023 / 09:07 SHOW - Linda Evangelista

'Bivši muž me dugo zlostavljao, nije lako napustiti nasilnu vezu'

'Bivši muž me dugo zlostavljao, nije lako napustiti nasilnu vezu'
Linda Evangelista / Agencije
Jedan od najpoznatijih supermodela 90-ih, Linda Evangelista progovorila je o tome kako ju je Gérald Marie zlostavljao tokom njihovog petogodišnjeg braka.

Kanadska manekenka bila je u braku s Géraldom od 1987. do 1993. godine, a za to vrijeme on je bio šef evropskog Elite Model Managementa.

"Shvatila sam da sam možda u pogrešnoj vezi. Lakše je reći nego učiniti napustiti nasilnu vezu. Razumijem taj koncept, jer sam ga živjela. Ne radi se samo o tome da kažeš 'želim razvod, vidimo se'. Ne ide to tako. Ali znao je da ne smije dirati lice, da ne smije dirati ono što stvara novac", rekla je u dokumentarcu The Super Models, prenosi Daily Mail.

Udala se za njega kad je imala 22 godine, a otišla je s 27.

Géralda je 2020. godine sedam žena optužilo za silovanje i seksualno zlostavljanje, a Evangelista je priznala da je vjerovala u njihove priče te ih je pohvalila za hrabrost. Otkrila je da su joj upravo te djevojke dale hrabrosti da progovori.

"Njihove optužbe slomile su mi srce. Voljela bih da pravda bude zadovoljena. Voljela bih da takvi šupci dvaput razmisle, da ih bude strah, voljela bih da žene znaju da nisu same", rekla je.

S druge strane, Marie tvrdi da nikad nije počinio nikakav čin nasilja.

Marie je navodno silovao više od deset modela, a neke od njih bile su maloljetne, u dobi tek od 14 godina. U februaru su francuski tužioci zatvorili istragu jer je od navodnih zločina prošlo predugo da bi bili procesuirani prema francuskom zakonu koji postavlja vremenska ograničenja za kaznena djela kojima se sudi na sudu.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo