25°C
Mostar 29°C
Tuzla 26°C
Banja Luka 23°C
Bihać 16°C

20.09.2023 / 10:45 Crna hronika - Široki Brijeg

Uhapšen muškarac iz Livna zbog posjedovanja heroina

Uhapšen muškarac iz Livna zbog posjedovanja heroina
Foto: Vijesti.ba

Radeći na suzbijanju neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, policijski službenici PU Široki Brijeg su u mjestu Knešpolje u Širokom Brijegu zaustavili i kontrolirali osobno vozilo...

 

... marke ''VW Bora", bh. registracijskih oznaka kojim je upravljao A.S. rođen 1990. godine iz Livna, a na mjestu suvozača se nalazio A.O. rođen 1992. godine iz Livna.

Tom prilikom policijski službenici su kod gore imenovanog A.O. pronašli i privremeno izuzeli PVC vrećicu u kojoj se nalazi materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu heroin, priopćeno je iz MUP-a ZHK.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo ,''Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga'' A.O. je uhapšen te je nad njim u službenim prostorijama PU Široki Brijeg zavedena kriminalistička obrada, dok je vozač A.S. saslušan u svojstvu svjedoka.

Policijski službenici PU Široki Brijeg će po kompletiranju predmeta protiv A.O. uputiti izvještaj kantonalnom tužilaštvu u Širokom Brijegu o počinjenom kaznenom djelu.

 

(Vijesti.ba) 

Izdvajamo