25°C
Mostar 31°C
Tuzla 33°C
Banja Luka 30°C
Bihać 25°C

20.09.2023 / 12:49 Crna hronika - MUP ZDK

Kakanj: Muškarac nasmrt pretučen u ugostiteljskom objektu

Kakanj: Muškarac nasmrt pretučen u ugostiteljskom objektu
Foto: MUP ZDK

Muškarac N.F. (63) iz Kaknja nasmrt je pretučen u ugostiteljskom objektu u Kaknju, a policija je uhapsila H.N. (51) iz Kaknja.

Kako je saopšteno iz MUP-a ZDK u utorak u 22.19 časova u prostorije Hitne medicinske pomoći u Kaknju dovezeno je beživotno tijelo N.F. Pregledom tijela uočeno je više fizičkih povreda za koje posumnjalo da su nastale nasilnim putem.

"O navedenom događaju upoznat je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona koji je zajedno sa službenicima Sektora kriminalističke policije Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, Specijalne policijske jedinice i Policijske stanice Kakanj, izašao na lice mjesta te rukovodio uviđajnim radnjama", navode iz policije.

Policija je u razgovorima sa svjedocima i operativnim provjerama na terenu došla do saznanja da se u vezu sa ovim može dovesti H.N. iz Kaknja. On koje je lociran i uhapšen te je izvršena kriminalistička obrada.

"Kako je utvrđeno preduzetim aktivnostima na rasvjetljavanju krivičnog djela, povrede preminulom su nanesene prilikom narušavanja javnog reda i mira, u večernjim satima, u ugostiteljskom objektu Ilici Alije Izetbegovića u Kaknju. Po nalogu postupajućeg tužioca naložena je obdukcija tijela preminulog lica kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti", dodaju iz policije.

Nastavljaju se dalje aktivnosti policijskih službenika na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela i utvrđivanju svih okolnosti.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo