0°C
Mostar 5°C
Tuzla 5°C
Banja Luka 3°C
Bihać 2°C

20.09.2023 / 15:19 Crna hronika - GP BiH

Na području Posušja spriječeno krijumčarenje državljana Turske

Na području Posušja spriječeno krijumčarenje državljana Turske
Foto: GP BiH
Pripadnici Jedinice granične policije BiH Gorica u utorak su spriječili krijumčarenje pet državljana Republike Turske u graničnom pojasu na području Posušja.

Krijumčarenje je otkriveno prilikom nadzora državne granice i kontrolom putničkog motornog vozila BMW, nacionalnih oznaka Republike Hrvatske. Vozilom je upravljao I.B. (1997.), državljanin R. Hrvatske, navodi se u priopćenju Granične policije (GP) BiH.

Dan ranije, 18. rujna, na području Posušja pripadnici ove jedinice su zaustavili putničko motorno vozilo Škoda, nacionalnih oznaka BiH, u kojem je D.Č. (1978.), državljanin Bosne i Hercegovine, prevozio pet državljana Republike Turske. Istovremeno je zaustavljen i automobil Grand Cherokee, nacionalnih oznaka Savezne Republike Njemačke, koji se kretao ispred kao prethodnica zaustavljenom vozilu, a vozilom je upravljao R.S. (1986.), također, državljanin BiH.

Zbog postojanja sumnje da su počinjena kaznena djela 'krijumčarenje osoba', o navedenim događajima je obaviješten dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH, prema čijoj su naredbi vozači ispitani u svojstvu osumnjičenih, a vozila i drugi dokazni materijali privremeno oduzeti. Protiv osumnjičenih osoba, Tužiteljstvu BiH bit će dostavljeni Izvještaji o počinjenim kaznenim djelima krijumčarenje osoba.

O događajima su obaviješteni i pripadnici Službe za poslove sa strancima BiH, stoji u priopćenju.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo