6°C
Mostar 8°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 8°C
Bihać 4°C

20.09.2023 / 21:44 Fudbal - PU Doboj

Manijacima oduzeto 49 palica, policija tvrdi da su planirali prekid utakmice

Manijacima oduzeto 49 palica, policija tvrdi da su planirali prekid utakmice
Foto: PU Doboj

Policijski službenici Policijske uprave Doboj nakon današnje utakmice između Sloge Merdian i Željezničar oglasili su se službenim saopćenjem, u kojem su otkrili da su zaustavili fizički obračun navijača te šta su sve pronašli kod gostiju iz Sarajeva.

Policijska uprava Doboj iznijela je zvanično saopćenje u kojem tvrdi i da su Manijaci planirali prekinuti današnju utakmicu. Učinili bi navodno to utrčavanjem na teren…

“Policijski službenici Policijske uprave Doboj u saradnji sa Jedinicom žandarmerije Uprave policije na stadionu ‘Luke’ u Doboju uspješno su obezbjedili odigravanje nogometne utakmice Premijer lige BiH između FK Sloga Meridian iz Doboja i FK Željeznčar iz Sarajeva, gdje je bilo prisutno blizu 1.500 navijača.

Prilikom obezbjeđenja policijski službenici su od navijača FK Željezničar oduzeli 49 drvenih palica, jednu metalnu teleskopsku palicu, jednu fantomku crne boje, jednu baklju i jednu vrećicu sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izledom asocira na opojnu drogu spid.

Navedeni predmeti su bili namijenjeni za fizički obračun sa navijačima FK Sloga Meridian koji je prethodno dogovoren putem društvenih mreža.

Operativnim radom na terenu policijski službenici su došli do saznanja da su navijači FK Željezničar planirali nerede i ulazak na teren sa ciljem prekida navedene utakmice, te je zbog toga prije završetka utakmice izvršen pokret navedenih navijača koji su uz pratnju policijskih službenika napustili područje grada Doboja.

Protiv jednog navijača biće pokrenut prekršajni postupak u skladu sa Zakonom o sprečavanju nasilja na sportskim priredbama, Zakonom o oružju i municiji Republike Srpske i Zakonom o proizvodnji i prometu opojnih droga Republike Srpske”, navodi se u saopćenju.

Podsjećamo, Sloga je danas ubjedljivo pobijedila Željezničar rezultatom 3:0 i tako mu nanijela treći uzastopni poraz.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo